На фона на все по-мрачните икономически прогнози вероятността от рецесия

...
На фона на все по-мрачните икономически прогнози вероятността от рецесия
Коментари Харесай

САЩ може да изпаднат в криза, невиждана за последните 40 години

На фона на все по-мрачните стопански прогнози вероятността от криза в Съединени американски щати през идната година е извънредно висока, което прави паралел с изискванията през 80-те години на предишния век, когато този индикатор се повиши до към 90%-95% за нескончаем интервал от време.

Всъщност вероятността за криза, измерена посредством спреда сред 10-годишната и 3-месечната рентабилност, е удивително нараснала – достигнала е най-високата си точка от началото на 80-те години на предишния век насам, съгласно разбора, осъществен от специалист в региона на финансите и стопанската система, който е прочут под псевдонима “ “. Тази оценка беше споделена на 9 август.

Освен това, както анализаторът обясни в предходна обява в платформата X (Twitter), “ “, което в исторически проект предвещава идна криза, както се вижда от непрекъснатия модел, при който от 1990 година насам значителното стягане на стандартите за разпределяне на заеми от страна на банките непроменяемо води до криза.

В края на май, Майк Макглоун, прочут експерт по суровините в Bloomberg, предизвести за възходящата възможност от криза в стопанската система на Съединени американски щати. През юни той удостовери това мнение, като даже допусна, че идният спад евентуално би могъл да се подреди измежду “ “.

Неотдавна, при започване на юли, Стив Ханке, професор по приложна стопанска система в университета “, акцентира, че е допустимо рецесията да настъпи още през първото тримесечие на 2024 година Ханке посочи наклонността на паричното предложение, което е отбелязало забележителен спад от юли 2022 година насам, като индикатор за иден стопански спад.

Едновременно с това последствията от рецесията може да обзет и някои неконвенционални браншове, в това число сферата на криптовалутите, по-специално нейния водещ актив – Биткойн (BTC). МакГлоун означи, че понастоящем Биткойн демонстрира по-висок рисков профил спрямо Dow Jones Industrial Average (DJIA) – събитие, което може да докара до мечи последствия заради връзката му с фондовия пазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР