На фона на все по-големия интерес към метавселената, някои инвеститори

...
На фона на все по-големия интерес към метавселената, някои инвеститори
Коментари Харесай

Инвеститори плащат милиони за земя в метавселената

На фона на все по-големия интерес към метавселената, някои вложители към този момент заплащат милиони за виртуална земя. Цените през миналите месеци са се нараснали с до 500%, откакто Фейсбук разгласи, че ще заложи съществено на виртуалната действителност.

В метавселената същинските хора имат аватари, с които поддържат връзка в действително време с други такива персонажи. Засега виртуалните светове са налични главно през общоприет компютър, само че в бъдеще ще забележим от ден на ден профилирани устройства за виртуална и добавена действителност, които ще са свързани с тях.

Данни на Grayscale сочат, че цифровият свят може да се трансформира в промишленост за 1 трилион $ в близкото бъдеще. В него ще е допустимо даже известни реализатори да изнасят концерти посредством личните си аватари.

Така да вземем за пример компанията Tokens.com неотдавна заплати 2.5 милиона $ за парче виртуална земя в Decentraland, един от известните светове в метавселената. Главният изпълнителен шеф на компанията, Андрю Кигуел, споделя, че през миналите месеци цените са се покачили с до 500%. И тук от главно значение е местоположението.

Има зони в метавселената, които са основни и там се събират повече аватари. Там има и по-голяма стойност. Така да вземем за пример Snoop Dogg построява виртуално имение в Sandbox, а неотдавна някой е платил 450 000 $, с цел да му е комшия. Купуването става непосредствено от платформата или посредством медиатор.

Инвеститорите строят върху лична земя с алтернатива за интерактивни детайли. Все отново инвестицията във виртуална земя рисков и умозрителен бизнес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР