На фона на все още очакваното и широко обявено контранастъпление

...
На фона на все още очакваното и широко обявено контранастъпление
Коментари Харесай

САЩ попаднаха в капан: Проектът Украйна се проваля

На фона на към момента предстоящото и необятно оповестено контранастъпление на въоръжените сили на Украйна в Съединени американски щати назрява голям скандал, чиито последствия ще бъдат пагубни както за Киев, по този начин и за Вашингтон. Подкрепата на Запада за Украйна понижава и от управляващите на Съединени американски щати от ден на ден се желае да дават отговор на неуместни въпроси. Очевидно краят на западноукраинския план наближава. В какво се показва всичко това?

Истината става ясно

Ако прегледате небрежно заглавията на разнообразни материали в всеобщата американска преса, е невероятно да не забележите по какъв начин тонът се промени трагично през последните месец-два.

Натрупва се известна сериозна маса от отзиви, че в реалност нещата напълно не са толкоз положителни, колкото Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да ги показват.

Скептицизъм, комплициране, разбор на тежките последствия за Запада, осъзнаване на неуспеха на към момента незапочналата украинска контраатака – това са настроенията, които стартират да преобладават в американското общество.

Ако при започване на годината единствено обезвереният и към този момент уволнен от Fox News Тъкър Карлсън говореше с подмятания какъв брой зле са нещата за Съединени американски щати в Украйна, в този момент Wall Street Journal, Hill, Bloomberg започнаха да повтарят думите му, както и други медии, които е мъчно да се заподозрат в съпротива на актуалната администрация на Съединени американски щати. В същото време търсенето на обществото да знае истината също нараства.

Това, да вземем за пример, споделя един от най-мислещите " мозъчни тръстове " в Съединени американски щати - мозъчният концерн Куинси Институт за отговорно държавно ръководство (Quincy Institute for Responsible Government). Тук обръщаме особено внимание на обстоятелството, че не приказваме за издание на типична американска медия. Все отново материалите на подобен център не са плод на въображението на един наблюдаващ.

Материалът на центъра е озаглавен „ Време е Байдън да каже истината за Украйна “. Черно на бяло написа, че сегашната администрация на Съединени американски щати е скрила информация за същинското положение на нещата от елементарните американци, водени за носа.

Байдън да вземем за пример е споделил: „ Русия в никакъв случай няма да победи Украйна “, а министърът на защитата Лойд Остин поздрави и заяви: „ Ние имаме вяра, че украинците могат да завоюват, в случай че имат подобаващото съоръжение, вярната поддръжка “.

Те бяха повторени от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който сподели, че „ Русия ще отслабне и ще стане неспособна за нов спор “, а по-късно и от ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете Марк Мили (Responsible Statecraft го назовава „ най-трезво мислещия “ представител в сегашната администрация " ), който сподели, че " Украйна има всички нужни качества и морал, с цел да победи Русия ".

Разбирате ли защо напомпване ставаше за необятните маси на американското общество?

Responsible Statecraft написа, че всички тези думи се трансфораха в безсмислени след скандалното приключване на документи от Пентагона. Оказа се, че в Украйна съвсем не са останали сили за противовъздушна защита, липсват снаряди, а доставената западна техника не е в положение да докара до съществена смяна, изключително в изискванията на съвсем действително тотално владичество на руснаците във въздуха. В резултат самият Байдън ще се окаже сред чука и наковалнята:

" Ако съветска война на безсилие заплашва да сложи Украйна на колене, какво ще направи Байдън? Белият дом не е направил съвсем нищо, с цел да приготви американската общност за компромис, да не приказваме за някаква форма на съветски триумф на бойното поле ".

" След като не съумя да сложи основите за договаряния вкъщи и в чужбина, Байдън може да бъде изправен пред неуместен избор сред това да гледа по какъв начин Украйна се разпада макар обещанието си да го предотврати, и ескалиране на присъединяване на Съединени американски щати или НАТО по метод, който може да докара до същата военна борба, с Москва, която той се закле да заобикаля ".

Влакът потегли за новия свят. Байдън го изпусна

Друг сериозен проблем за Съединени американски щати е разрастването на съюзническите връзки сред Русия и Китай. Няма смисъл да изреждам стотиците и даже хилядите отзиви по този въпрос, които се чуват в Щатите сега.

Постепенно американците осъзнават, че Америка се трансформира от международен водач в действие, която не взема решение нищо, макар политическата и икономическа тежест.

The Hill на 27 април написа тъкмо за това и не крие огорчението си от бъдещето на Америка.

" За разлика от Байдън, Путин и китайският президент Си Дзинпин наподобява схващат, че са въвлечени в световна битка за превъзходство със Запада ", пишат те.

" Докато администрацията на Байдън продължава безредно да се „ превърта “ от една районна рецесия към друга, Путин и Си по едно и също време слагат световно предизвикателство пред Вашингтон – изключително в богатата на запаси Африка и, както неотдавна демонстрираха Иран и Саудитска Арабия, в Близкия изток ", се споделя в публикацията.

Между другото, това безусловно подхожда буквално на това, което Тъкър Карлсън сподели неотдавна по Fox News като част от към този момент затвореното му шоу на " Tucker Carlson Tonight``. И кой беше прав в последна сметка?

Оказва се, че администрацията на Байдън освен е лъгала от самото начало, само че и е наливала пари в незаконния и подкупен режим на Зеленски, а също по този начин е третирала спора в Украйна като следващата „ пералня “ за парите на Демократическата партия, районна борба, която има прелестен бонус под формата на мечтана промяна на властта в Москва.

Следователно Байдън и вашингтонските елити очевидно просто са изпуснали влака, който е тръгнал без тях за новия многополюсен международен ред.

Оръдията приказват вместо нас?

Съединени американски щати са милитаристична мощ. Затова би било неуместно да се допусна, че всичките им триумфи се крият в разтърсването на въздуха с устните на Байдън и неговия антураж.

Виждаме по какъв начин американците съумяха да прокарат доставките на оръжие за Украйна даже от Европа - танкове Леопард и даже самолети, даже и да бяха остарели, дрънкащи машини, ръждясали полски МиГ-ове. Самите Съединени щати доставят РСЗО Himars, Stinger и доста други (често също изведени от употреба, като добре познатите армейски транспортни средства Humvee).

Но внезапно станаха ясни две неща. Първо, макар тази поддръжка Украйна мистериозно „ няма нищо “. И второ, в Съединени американски щати не схващат къде в действителност са отишли.

Фактът, че Украйна не разполага с нужните оръжия, първо беше безпределно екстраполиран в неговите комични антрепризи от самия Зеленски, обръщайки се към Съединените щати и Европа с молба „ да дадат повече “, а по-късно това беше доказано от документи на Пентагона.

Как да не си спомним един от най-ярките фрагменти от шоуто на към този момент упоменатия Тъкър Карлсън, където водещият отговори на идващите претенции на Зеленски:

" Зеленски:

" В момента имаме две съществени финансови потребности. Това са 38 милиарда $, с цел да компенсираме бюджетния ни недостиг за идната година и още 17 милиарда $, сумата, доказана от Световната банка, за възобновяване на сериозна инфраструктура. "

Карлсън:

" И какво? Някакъв безочлив чужденец по тениска желае пари за сериозните си потребности? Ние също имаме сериозни потребности, другар. Какъв трол си, махай се!

Откога този човек има искания към нашата хазна? Ние не изискуем нищо на този човек. Нищо! Успех приятелю.

И до момента в който стопанската система ни деградира и граници в действителност няма, този човек ни чете лекции - " Искам това, желая това, желая колело! Изпратете го, само че побързайте. " Сериозно? Майната ти, другар. "

Е, през днешния ден, да вземем за пример, New York Times написа за същото. Журналистите на вестника посетиха позициите на въоръжените сили на Украйна край Угледар и се увериха, че арсеналът на украинците не може да се мери с това, което има съветската войска.

" Руснаците имат танкове, имат бойни машини на пехотата и бронетранспортьори. Не можем да вървим против тях с пушки. Имаме потребност от тежка техника на земята и въздушна поддръжка ", цитира обявата думите на един от украинските военни.

Журналистите установяваха цялостното предимство на съветската войска във връзка с оръжията и броя на бойците в това направление, до момента в който американските инструктори към момента се опитваха (безуспешно) да обяснят на украинците по какъв начин да употребяват гранатите Mk-19, защото инструкциите за те бяха на британски, който съвсем никой във въоръжените сили на Украйна не знае.

И няма нищо за доставка?

И най-после, даже Съединените щати да минат напълно на каишката на „ опашката “, с която маха „ кучето “, т.е. да се опитат да удовлетворят настояванията на Зеленски, това няма да бъде толкоз елементарно да се направи.

Wall Street Journal писа на 26 април, че Съединените щати имат огромни проблеми с производството на черен барут и вследствие на това основаването на патрони, минохвъргачки и артилерийски снаряди, както и ракети Tomahawk. Всичко е поради детонацията през 2021 година на цех за черен барут в град Минден (Луизиана).

" Експлозията, която унищожи постройка от Втората международна война в далечен регион на 30 благи от Шривпорт, унищожи цялото произвеждане на черен барут в Северна Америка ", написа изданието.

Това дружество беше най-голямото в страната и към момента не е възобновено, до момента в който американският военно-промишлен комплекс зависи от цялостен куп " отбранителни компании от ниско равнище ".

Но Пентагонът не е в положение да поръчва огромни количества от тях от самото начало, заради което доста такива предприятия просто банкрутираха и затвориха.

Съединени американски щати са принудени да закупуват нужните материали " както от съдружници, по този начин и от съперници ", написа вестникът.

Последният акомпанимент на този реквием беше поддръжката на Украйна, която довърши американските военни производители, макар великодушното държавно спонсорство.

" След месеци на доставки в Украйна на Стингъри, гаубици, противотанкови системи и артилерийски муниции, както Съединени американски щати, по този начин и техните съдружници в НАТО изчерпваха запасите си, изключително 155-милиметрови патрони за гаубици, муниции, които бяха от решаващо значение за отблъскването на съветските сили ", се споделя в материала.

Какво от това?

Дадохме единствено няколко напълно скорошни образеца за това по какъв начин се е трансформирала позицията на американските медии. Всъщност образците са доста повече

Такива материали се разгласяват съвсем всеки ден и в общия поток съвсем няма такива, които да предсказват бърза победа за Киев и провал за Русия.

Тази наклонност съгласно нас приказва за успеваемостта на определената от Русия тактичност на изчакване. Москва няма за цел да потопи украинските градове в огнен безпорядък, както евентуално биха създали силите на НАТО на нейно място, пробвайки се бързо да решат изхода на всеки спор в своя изгода. Тази тактичност намира схващане на Запада, като непосредствено упреква Русия, че води „ война на безсилие “.

И в доста връзки тъкмо тази тактичност в този момент дефинира настроенията в американското и европейското общество, отразени в медиите. И в този момент разликата сред това, което споделят, да вземем за пример, в администрацията на Байдън, и това, което показват медиите и военните специалисти, към този момент е прекомерно поразителна. Най-забавното в Съединените щати и даже в навечерието на президентските избори занапред стартира.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР