На фона на войната в Украйна, сериозно раздвижване и в

...
На фона на войната в Украйна, сериозно раздвижване и в
Коментари Харесай

В търсене на изход от войната: Тихата роля на Израел


На фона на войната в Украйна, съществено оживление и в Близкия Изток. Израел е хазаин на „ историческа “ среща на върха с присъединяване на на първите дипломати на Съединени американски щати, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Мароко.

Основна тематика на диалозите ще бъдат „ войната на съветското държавно управление в Украйна, дестабилизиращите дейности на Иран. “ Ерусалим беше и мястото, посочено първо от президента на Украйна като център на мирни договаряния с Русия. Вероятно, никой не е пропуснал обстоятелството, че президента Володимир Зеленски е евреин. Нито пък някой може да не помни, че Израел е страна, учредена през 1948 ч., три години след края на Втората международна война като леговище за евреи след Холокоста.



Тъкмо Йерусалим беше посочен като едно от подобаващите места за мирни договаряния съгласно Зеленски.

Земята, която носи името Израил - този, който се бори с Бог, е възприемана като вероятен медиатор сред украинци и руснаци, защото от дълго време поддържа положителни връзки както с Русия, по този начин и със Съединени американски щати и Украйна. Попитахме има ли късмет за мира проф. Михаел Бар-Зоар, един български евреин, изчерпателен ценител на външната и вътрешната политика на Израел, който е бил два пъти народен представител и четири пъти се е сражавал във война.



„ Ние имахме същата работа с палестинците, имаше договаряния във Вашингтон, израелска делегация, палестинска, нищо не се свърши, в това време скрито се срещаха в Осло, постоянно тия работи се свършват в секрети договаряния “, споделя проф. Бар-Зоар.

Проф. Бар-Зоар е на мнение, че Путин ще спре огъня едвам когато успее да завоюва победа, или да назова победа нещо, което е завоювал.

„ Ако четете романа на Островски „ Как се каляваше стоманата “, което е базата на болшевизма, тя почна в Украйна, Шепетовка, самият Островски е от Украйна, по-възрастните генерации споделят, чакайте това е един и същи народ, не е тъкмо по този начин, не се обичат доста двете страни, обаче в този момент Путин не може да спре огъня без да има нещо да уточни, че той е спечелил, той би трябвало да уточни на своя народ една победа, Зеленски би трябвало да ги спре, той в този момент стана един воин без да го желае, той в този момент е воин номер 1 “, споделя Бар-Зоар.



Междувременно Израел бързо създаде метод към войната в Украйна и го назова сложен.Страната поддържа непрекъснат и директен контакт с украинските управляващи в опит да даде филантропична помощ и да подкрепя израелските жители, бягащи от района, както и локалните еврейски общности. А израелските дипломати са на първа линия при тези старания.

„ Има една алена линия, която не може да преминем, не можем да пратим военна помощ, всичко друго, да, има доста бежанци, които идват в Израел, одобряваме с отворени прегръдки, пращаме самолети в Полща, с цел да влезат след това в Украйна с медикаменти, израелски лекари строят полева болница до границита, всичко това можем да вършим “, споделя Бар-Зоар.



След разпадането на Съветския съюз към един милион евреи от Русия и други някогашни руски републики се преселиха в Израел. Преди 8 години когато Русия анексира Крим от Украйна нова вълна богати руснаци аплайваха за поданство. Към този миг новите имигранти към този момент са освободени със закон от обявление или заплащане на налози върху приходите си за 10 години. Войната в Украйна обаче е на път да промени този ред - към момента се разисква дали държавното управление да ограничи единствено до 2 дни престоя на частните самолети и яхти на летища и пристанища в Израел, само че самият факт, че въпросът е подложен, е смяна.

Тогава има ли Володимир Зеленски лоби в Йерусалим, защото е евреин, само че не и съветски милионер?

„ Да знаете, че огромното болшинство в Израел е от страната на Украйна, огромното болшинство, които са с съветски генезис се разделят - младите са за Украйна, старите са за Русия, вестниците изискват от държавното управление да прави, което е морално, да помогнем на Украйна, само че ние не можем да си позволим това нещо, тъй като нашият зложелател е доста по-близо. Нали знаете тази съветска сентенция стършелът в мойта стая е доста по-опасен от лъва в Африка. Защото ние ги чуваме всяка нощ самолетите, които атакуват ирански бази в Сирия и Сирия през днешния ден е полу-руска колония, имат армия, самолети, летища, имат пристанища и те са по отношение на нас и те не се бъркат в нашите офанзиви, и до момента не е имало един съветски боец в Сирия, който е бил ранен от израелските офанзиви по ирански бази “, споделя Бар-Зоар.

Професорът проучва позицията на Израел за войната сред Русия и Украйна и от позицията на консултант на Моше Даян, трансформирал се в знак на военните триумфи на израелците.



Мирът е най-голямата фантазия на народа на Израел, твърди ни проф. Бар-Зоар и напомня, че страната му се стреми нито една страна в Близкия Изток да не се трансформира в атомна мощ. „ Иран желае да построи атомна бомба, рано или късно те ще имат атомна мощ, какво ще правиме ние, ще ги нападнем ли, ще ги бомбардираме ли, това е огромна алтернатива за нас. Слава богу малко по малко ние почваме да вършим мир с нашите съседи, имаме Египет, Йордания, Бахрейн, Мароко, Израел не е срещу арабския свят и мюсюлманския свят. Аз имам другари и близки, които са били убити в тая война, в оная война, това сплотява израелците от една страна и въпреки това ни демонстрира, че войната не е доста хубаво нещо “, споделя той.

Книгите, които написа проф. Бар-Зоар са освен именитите биографии на Бен Гурион и Шимон Перес. Неговите ползи като създател са свързани и с историята на израелкото разузнаване Мосад, изадени в поредност. Но в този момент ще бъде разкрита една непредвидена за външния свят страна на израелската спецслужба - амазонките на Мосад. Кои са те? „ Големите гении в нашия Мосад откриха, че дамите имат не по-малко смелост и национализъм от мъжете, само че че те имат също и инстинкти, доста по-добри от мъжете, те са мното по-добри на имповизациите, в случай че нещо не върви добре какво да създадат и имат нещо, което ние мъжете го нямаме, те нямат его, те работят доста по-добре и са доста по-сериозни “, споделя Бар-Зоар

И по този начин, амазонките са ционистки от Египет, Ливан, Франция, Англия, Уругвай, които са се преместили в Израел. От предходната година 47 на 100 от новите мобилизирани в Мосад са дами, а една огромна част от тях са отпред на специфичните групи. Българската аудитория скоро ще научи историята на Шула Коен, стопанка и майка на седем деца, нито едно от които не подозира, че тя е една от най-големите израелски шпионки.
Последните години от живота си Коен ръководи магазин за антики в Израел.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР