На фона на вихрещата се Covid-19 пандемия и предстоящите избори,

...
На фона на вихрещата се Covid-19 пандемия и предстоящите избори,
Коментари Харесай

Виолета Донева: България ще отвори туризма на 1 май. Но кой ще дойде?

На фона на вихрещата се Covid-19 пандемия и идните избори, вицепремиерът и министър на туризма, неотдавна и лекар по киберсигурност Марияна Николова разгласи, че стартираме летния сезон на 01.05.2021г.
Въпросът обаче е – кой ще пристигна? Туристическия отрасъл не би могъл и да си намерения да продаде Великденски пакети. Според министъра ние можем да осъществяваме туристически услуги, макар че сe намираме в лилавата зона по заболеваемост, което за множеството туристи значи неразрешена дестинация за пътешестване.
Отваряме нe реформираните курорти с големи хотели и all inclusive изхранване. Как ще подсигуряваме сигурността и на гостите,и на заетите?
Гърците ваксинирaха хората от сектора, с цел да си подсигуряват сезона, само че ние, става известно, нямаме потребност от сходна грижа.
Това съобщи пред Актуално Виолета Донева, учител по туризъм в Нов български университет и претендент за депутат от листата на „ Демократична България “ за 23 МИР-София, с преференция 111.
Според Донева неразбиране буди и ентусиазмът на министър Николова при вчерашното й посещаване на обработената за пръв път от 10 години стена на Витоша. За да се стигне до пистата е нужно да се употребяват лифтовете на Лале 1 и 2, само че единият доста постоянно не работи.
Витоша е отнета от жителите преди 15 години и никой до в този момент не се е опитал да я върне на столичани и гостите на София. Но евентуално министър Николова не смята, че това е нейна работа, добави Виолета Донева.
По думите й българският туризъм има потребност от нов взор, от дейна политика и промяна, от министър, който да спре да се занимава единствено с реклама и да знае какво е наличието на това да си министър.
България е планинска страна, наситена с минерални извори, исторически, културни и естествени артефакти, с изход на Черно море. Нужно е да се сътвори тактика, основана на ресурсите на България, лишена от утопични фантазии.
Бъдещето на туризма в България е в развиването на SPA и рекреативен туризъм, селски и еко туризъм, културен, събитиен и състезателен туризъм и превръщането им в влиятелен артикул в конкуренцията на европейския пазар.
 Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО) Виолета Янкулова: Хората към този момент ще се замислят дали ще почиват с още 500 души на едно място (ВИДЕО)
Правителството предложи стопански ограничения, които имаха положително желание. Тези ограничения обаче не бяха доста детайлни, тъй като кабинетът желае...
Според Донева за реализиране на безценен, скъп, атрактивен, конкурентноспособен и резистентен туристически артикул е належащо да се създаде напълно нова тактика за развиване на бранша, като се съблюдават ресурсите и потенциалът на употреба за опазването им.
Трябва да се сътвори указател за вложения с цялостна карта на територията ни, туристическите запаси и наличните туристически обекти и взаимен гаранционен фонд за справяне с рецесии за целия отрасъл.
Необходимо е развиване на спа туризма въз основа на съществуването на над 3600 минерални извори, при спазване на потенциала на изворите и ограничение на потенциала на туристическите обекти за запазване на ресурса.
Нужно е и основаване на тактика за сложни прекарвания през територията ни въз основа на търсенето и интеграция на всички райони в тактиката.
Необходимо е и развиване на конгресния и събитиен туризъм за отбрана на съществуващата база. А повишението на професионалните условия към заетите лица ще подсигурява качеството на услугата, добави Виолета Донева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР