На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното

...
На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното
Коментари Харесай

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн за следващото десетилетие

На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното халвинг събитие, дружно със обилни скокове на цените, вниманието върху криптовалутите усилва.

Прогнозите на JPMorgan Chase допускат, че блокчейн технологията може да докара до годишни спестявания от $120 милиарда за банките, до момента в който PwC предвижда евентуално прибавяне на $2 трилиона към международния Брутният вътрешен продукт до 2030 година

Появиха се разнообразни прогнози: Bernstein предвижда $150,000 до идната година, JPMorgan предвижда сходна цифра до края на десетилетието, Кати Ууд от Ark Invest вижда $1.5 милиона на хоризонта , а Майкъл Сейлър даже допуска, че цената се насочва към $5 милиона . Трябва да се означи, че нито един благонадежден източник не планува бъдещата цена на Биткойн да падне доста под настоящите равнища.

В своя разбор Ерик Еделман, създател на финансовия управител Edelman Financial Services, планува обещаваща вероятност за бъдещата ценова траектория на Биткойн. Той допуска, че въз основа на ясна аритметика криптовалутата евентуално може да доближи $420,000 до края на десетилетието. Тази прогноза се корени в проучването на Еделман на индустриални изследвания, изключително тези, извършени от Franklin Templeton, които разкриват планове измежду финансовите съветници да разпределят приблизително 2.5% от активите за Биткойн.

Като се вземе поради забележителното групово ръководство на $8 трилиона от самостоятелни регистрирани капиталови съветници (RIA), Еделман пресмята, че над $150 милиарда могат да се влеят в пазара на криптовалути. Тази нечиста сделка се простира до разпределения от разнообразни институционални вложители, фамилни офиси, пенсионни фондове и вложители на дребно, като в допълнение усилва евентуалния приток на капитал в криптоактива.

Еделман акцентира уникалността да се планува бъдещата цена на Биткойн, което се дължи на неговата закрепена динамичност на предложение. За разлика от обичайните активи, лимитираното предложение на BTC от 21 милиона монети предлага относително явен разбор на търсенето и предлагането.

Докато по-оптимистичните прогнози от лица като Кати Ууд и Майкъл Сейлър разчитат на по-големи междинни разпределения за Биткойн, Еделман акцентира значимостта на обективната оценка и математическите правила при оценката на капиталовите благоприятни условия.

Той признава присъщите сложности като неравностойно владение на активи и разнообразно държание при систематизиране, само че твърди, че неговият разбор дава фундаментална рамка за оценка на капацитета за напредък на Биткойн в границите на капиталовите портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР