На фона на увеличената решителност на Русия да проектира военната

...
На фона на увеличената решителност на Русия да проектира военната
Коментари Харесай

България купува военна техника заради страх от Русия

На фона на увеличената увереност на Русия да проектира военната си мощност в Черно море, Румъния и България форсират стратегиите си за рационализация на своите въоръжени сили и подмяна на руската военна техника с оръжие и съоръжение, създадени на Запад, написа американското издание Defense News в материал, показан от Агенция " Фокус ".

С най-големите контракти за защита в историята на двете страни в ход, Букурещ и София са изправени пред предизвикването да усилят военните разноски след години на незадоволителни вложения. „ 2014-та беше повратна за сигурността на черноморския район “, показва Георге Скутару, член на румънската Националнолиберална партия и шеф за развиването на основания в Букурещ Нов стратегически център.

„ Руската анексия на Крим, войната в Източна Украйна, внезапното нарастване на съветските A2/AD качества в района, провокираха Румъния да предприеме съответни ограничения за нарастване на възпиращите и отбранителните качества “, добави той. „ Увеличението на военните качества е още една от главните цели за Румъния “. Съкращението A2/AD значи „ anti-access, aerial denial “. То разказва отбранителните военни ограничения, ориентирани към задържане на вражеските сили допустимо най-далеч от значимите тактически места, чиято окупация може да реши изхода на борбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР