На фона на успешното протичане на космическата мисия на космическия

...
На фона на успешното протичане на космическата мисия на космическия
Коментари Харесай

Китай обяви плановете си за изграждането на лунна база

На фона на сполучливото протичане на галактическата задача на галактическия апарат Чанъе-4 на противоположната страна на Луната, китайското национално галактическо ръководство разгласи идващите си проекти за проучване и асимилиране на естествения сателит на Земята. Китайската осведомителна организация Синхуа заяви, че Поднебесната възнамерява още няколко задачи „ Чанъе “, а в по-далечна вероятност – подготовка на строителството на лунна база.

Според тази информация, китайското национално галактическо ръководство (CNSA) към този момент приготвя мисията  Чанъе-5 , която ще започва до края на тази година. Задачата на този галактически уред ще бъде събирането на мостри на лунния грунт и тяхното снабдяване на Земята.

Един от главните ръководители на плана Чанъе, Ву Янхуа изброи задачите на тази галактическа стратегия.

В рамките на  Чанъе-4  бе осъществено меко кацане на повърхността на Луната и стартира проучването на нейната противоположна страна.



Главната задача на  Чанъе-6  ще бъде изпращането на галактически уред и роувър на южния полюс на Луната и взимане на мостри от грунта. Дали кацането ще бъде осъществено на близката или по-далечната страна на Луната ще бъде решено откакто се получат резултатите от Чанъе-5..

Основаната задача на  Чанъе-7  ще бъде провеждането на научни проучвания към южния полюс на Луната. Китайските учени желаят да изучат геологичните особености на този район, физическия състав на грунта и да създадат оценка на средата в тази лунна област.

По време на галактическата мисия  Чанъе-8  ще бъдат проврени основни технологии, които ще се употребяват за строителството на научна база на Луната. Ще се ревизира, дали е вероятен градежа на здания от лунен грунт благодарение на 3D принтери.

И още, през 2020 година ще започва китайската задача до Марс.

 

kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР