На фона на тревогите за съдбата на споразумението между ЕС

...
На фона на тревогите за съдбата на споразумението между ЕС
Коментари Харесай

ЕК: Миграцията не е гръцко-турски проблем, а въпрос, който засяга целия ЕС

На фона на паниките за ориста на съглашението сред Европейски Съюз и Турция за прекъсване на миграционния поток към Европа, заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас и европейският комисар за вътрешните работи Илва Йохансон имаха в петък " градивни диалози " с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестява гръцкият вестник " Катимерини ".

В туит Схинас благодари на турското държавно управление за гостоприемството и акцентира, че Европейски Съюз остава напълно зает с използването на съглашението с Турция, подписано през март 2016 година, предава Българска телеграфна агенция.

" Катимерини " показва, че към съглашението породиха подозрения, откакто миграционният поток към Гърция се усили в последно време, а Турция упрекна Европейски Съюз, че не съблюдава уговорките си по договорката.

Преди Анкара двамата европейски представители посетиха Атина, където се срещнаха с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

Миграцията " не е гръцко-турски проблем, а въпрос, който визира Европейския съюз като цяло, и ние чакаме вашата помощ, както и твърда политика на Европейски Съюз по този въпрос и сполучливо съдействие сред Комисията и гръцките управляващи ", съобщи Мицотакис на срещата.

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, който дава отговор и за ресора " Утвърждаване на европейския метод на живот ", също посочи нуждата от европейска взаимност по въпроса и уточни, че Европейски Съюз приготвя нов пакт за даването на леговище.

Еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон призна, че Гърция е подложена на огромен напън и уточни, че става дума за европейски проблем, с който никоя страна не може да се оправи сама. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР