На фона на стабилния икономически растеж у нас, прогнозите за

...
На фона на стабилния икономически растеж у нас, прогнозите за
Коментари Харесай

Трите сектора, които ще отворят най-много нови работни места до края на 2017-а

На фона на постоянния стопански напредък у нас, прогнозите за наемането на нови чиновници до края на годината остават позитивни, като в три бранша се чака наетите хора да се усилят с над 15%. Според изследване на настройките на компаниите на компанията ManpowerGroup най-значителен растеж на отворените работни места ще има в строителството, минното дело и производството .

Очакванията са в първата промишленост новите чиновници да бъдат увеличени с впечатляващите 24% . Прогнозата за региона на минното дело също е обнадеждаваща - растеж с 20 на 100. За производството упованията са новите служащи да набъбнат с 15 на 100.

Значително нарастване на личния състав с над 10% през последното тримесечие на годината ще има в секторите " Финанси, обезпечаване, недвижими парцели и бизнес услуги ", " Транспорт, хранилища и връзки ", " Публичен и обществен бранш " и " Търговия на едно и дребно ".

" В допълнение работодателите от всички пет района чакат да усилят работната мощ през идващото тримесечие. Пловдив регистрира най-оптимистичната районна прогноза от 18% - нарастване от 4 процентни пункта спрямо третото тримесечие на 2017 година и с 5 процентни пункта по отношение на същия интервал на предходната година ", показват от ManpowerGroup.

Над 10 на 100 е плануваният растеж и в София, Варна и Бургас , до момента в който районът на Русе регистрира най-предпазливата прогноза от 8 на 100.

" Пазарът на труда в България продължава да демонстрира постоянен напредък със обилни триумфи във времето като най-силните вероятности за наемане през последните седем години и равнище на безработицата под 7 % ", разяснява ръководещият шеф на компанията Надя.

" Но до момента в който пазарът на труда продължава да се свива, работодателите все по-често ни споделят, че имат големи компликации да намерят квалифицирани претенденти, изключително служащи, които или липсват, или избират да намерят работа в чужбина ", добавя тя.

 Снимка 311943
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР