На фона на сриващите се борсови индекси на глобално ниво

...
На фона на сриващите се борсови индекси на глобално ниво
Коментари Харесай

London Stock Exchange придобива Refinitiv за $27 милиарда

На фона на сриващите се борсови показатели на световно равнище сега, London Stock Exchange, юридическото лице за Лондонската фондова борса, оповести, че договорката за придобиване на Refinitiv на стойност 27 милиарда $ ще бъде финализирана по график, до края на годината, съобщи Reuters.

" Оставаме фокусирани върху завършването на транзакцията с Refinitiv през втората половина на 2020 година ", сподели ветеранът от Goldman Sachs Дейвид Швимер, който пое управителната позиция на London Stock Exchange през 2018 година

Неговият коментар идва вследствие на новините за тежкия регулаторен контрол, през който би трябвало да премине закупуването на Refinitiv. Заради тези дейности на институциите в Брюксел и възможното закъснение на утвърждението, пазарите започнаха да се съмняват, че фирмите ще съумеят да се слеят през 2020 година

Приходите от действия на London Stock Exchange набъбнаха с 8% до 2,314 милиарда паунда в края на календарната 2019 година, което е малко над упованията на анализаторите от 2,308 милиарда паунда. Общите доходи също се повишават с 8% до 2,07 милиарда паунда, което също надвишава упованията на пазара.

London Stock Exchange оповести също, че е подала молба към Брюксел подразделението ѝ LCH да продължи да обслужва клиенти в еврозоната и след приключването на " гратисния " интервал за нейното овакантяване от Англия, който е до 31 декември тази година. Освен това, листванията на Лондонската фондова борса би трябвало да бъдат свързани с тези на Шанхайската фондова борса до края на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР