На фона на смъртоносни екстремни климатични явления, рекордни летни температури

...
На фона на смъртоносни екстремни климатични явления, рекордни летни температури
Коментари Харесай

Има надежда за планетата: Принц Уилям обяви 15 финалисти за наградата „Ъртшот“

На фона на смъртоносни рискови климатични феномени, рекордни летни температури и покачващи се равнища на въглеродно замърсяване, английският принц Уилям и богатите бизнесмени Бил Гейтс и Майкъл Блумбърг дадоха обещание вяра на затоплящата се планета , заяви Асошиейтед прес.

Тя идва под формата на нововъведения, творчество и технологии, споделиха тримата на среща в нюйоркския хотел " Плаза ". Те оповестиха имената на финалистите в третото годишно издание на премията " Ъртшот " (Earthshot Prize), която планува пет парични награди по един милион английски лири (1,2 милиона щатски долара) за компании и екипи, които оферират нови способи за избавяне на планетата.

Британският престолонаследник сподели, че желае хората да имат вяра, " че има вяра - там някъде има хора, които вършат невероятни неща с капацитет за голямо влияние върху бъдещето на всички ".

Финалистите са създателите на петнадесет плана от целия свят , измежду които проект за понижаване на замърсяването на въздуха в Лондон от автомобилните гуми, понижаване на излъчванията метан във въздуха посредством нови типове храни за добитъка от водорасли и потреблението на ДНК технология за основаване на устойчиви багрила за текстил.

Ораторите на срещата " Ъртшот ", чието име е въодушевено от речта на президента на Съединени американски щати Джон Ф.Кенеди през 60-те години за задача по Луната, предвидиха развиване на нов свят, главно поради измененията в технологиите.

" Климатът не е краят на нашата планета. Планетата ще бъде добре ", сподели Бил Гейтс, създател на " Майкрософт ", който в този момент е човеколюбец. Светът няма да успее да извърши контрактуваната цел за ограничение на стоплянето на планетата до 1,5 градуса по Целзий спрямо прединдустриалните равнища, само че няма да доближи и растеж на температурите с три градуса по Целзий, сподели Гейтс, който не е климатолог. Той изясни оптимизма си с обстоятелството, че от 2015 година до предходната година светът е направил " великански " иновационен скок, който ще помогне за ограничение на климатичните промени.

Победителите в тазгодишното издание на премията ще бъдат оповестени и отличени на гала в Сингапур в края на годината, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР