На фона на слабото начало на летния туристически сезон в

...
На фона на слабото начало на летния туристически сезон в
Коментари Харесай

Слънчев бряг ли? И на Майорка хотелиерите питат къде са туристите

На фона на слабото начало на летния туристически сезон в България, проблемите на други по-развити и скъпи дестинации наподобяват доста по-големи, а България даже се приема за съперник. И в случай че у нас сезонът занапред стартира и има вяра нещата да се подобрят след това, на Балеарските острови той е в разгара си, само че туристите просто ги няма. Включително и локалните, на които, както и у нас, се разчита да подобрят нещата.

Хотелиерите на най-популярните курортни острови в Испания, и изключително на Майорка и Минорка, бяха принудени да понижат цените си с цели 60% през юли и август, поради спад на резервациите, оповестява всекидневният англоезичен бюлетин за вести от Майорка (www.majorcadailybulletin.com). Основната причина е смяната в търсенето на почивки в по-евтините и разрастващи се дестинации като Гърция, Турция, Египет, България и Северна Африка, се споделя в известието.

Изглежда, че всички почиващи обичайно на Балеарските острови, са избрали да отидат другаде това лято.
Засега единствено английският пазар резервира каузи си, само че германците и французите са по-малко. И макар очакванията, че вътрешният испански пазар ще запълни празнотата, пиковият сезон, който към този момент настъпи, най-вероятно ще е с 30-процентен спад по отношение на предходната година.

Разбира се, 2018 година означи следващия връх в броя на туристите, само че внезапният спад сварва хотелиерите сюрпризирани и те не знаят по какъв начин да реагират. Ударени са всички категории настаняване, даже и петзвездните и бутиковите хотели в Палма.

Представители на туристическата промишленост на Майорка разясняват, че обстановката е невиждана от десетилетия.
Освен конкуренцията на по-евтини дестинации, туроператорите оповестяват за спад в продажбите на туристически пакети. Все повече туристи употребяват онлайн организации за резервации вместо обичайните туроператори.

Това, което прави обстановката още по-сложна за хотелиерите на Балеарите, е че Гърция и Турция, да вземем за пример, към момента имат свободни места и оферират специфични отстъпки за записалите се в последния миг, с което лишават още повече туристи от локалните хотели.

По подигравка на ориста данните за пасажерите, обслужвани на летището, са сходни на предходната година, тъй че въпросът, на който хотелиерите се пробват да си отговорят е: Къде са туристите?

В резултат на спада туроператорите на собствен ред пробват да поправят договорите за следващата година и притискат хотелиерите да понижат още цените за 2020 година Така че, може би е време за обмисляне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР