На фона на съгласуваните усилия за дедоларизация в рамките на

...
На фона на съгласуваните усилия за дедоларизация в рамките на
Коментари Харесай

БРИКС: $40 милиарда обменени между две държави от съюза в местни валути

На фона на съгласуваните старания за дедоларизация в границите на БРИКС Русия и Индия сполучливо реализираха търговия на стойност $40 милиарда, употребявайки съответните си локални валути.

Това значимо достижение в двустранната търговия е реализирано в границите на първите три четвърти на 2023 година, което бележи исторически връх в техния стопански ангажимент.

Този извънреден размер на търговията съставлява крайъгълен камък в връзките сред тези членове на БРИКС. Дмитрий Волвач, заместник-министър на икономическото развиване на Руската федерация, има вяра , че тази година ще сложи нов връх в историята на взаимната им търговия.

Русия приписва този триумф на засилените ограничения за импорт с Индия, довели до повече от двукратно нарастване на износа за Индия, възлизащ на над 3.5 трилиона рубли.

В геополитически проект тази година е незабравим триумф за съюза БРИКС. Инициативите им за дедоларизация, ориентирани към поощряване на световната многополюсност, напреднаха паралелно с присъединението на пет нови страни членки. С наближаването на края на 2023 година се открояват икономическите достижения на алианса.

Укрепването на двустранните търговски връзки сред страните от БРИКС ще способства доста за постигането на техните общи цели. По-конкретно, тактиката на алианса за дедоларизация се стреми да ограничи западното въздействие в чужбина – цел, която се реализира посредством увеличение на локалните търговски действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР