На фона на резкия спад на кръводарителите у нас заради

...
На фона на резкия спад на кръводарителите у нас заради
Коментари Харесай

Цената на кръвта по време на пандемия

На фона на внезапния спад на кръводарителите у нас поради коорнавируса, дилърите от така наречен " кръвна мафия " качват цените на фона на пандемията. В същото време жена е била заплашвана със разпра и противозаконна търговия с кръв пред Националния кръвен център в София, оповестява Нова тв
Цената на кръвта по време на пандемия се оказа много висока - като към този момент се продава по 500 лева на човек.
Зрителката, за която споделя медията, взема решение да се включи в акцията по кръводаряване на Здравното министерство и се отзовава да даде кръв в Националния кръвен център в София.
" Този път на вратата ме спря една жена, която имаше потребност от кръв за майка й. Така или другояче щях да дам безплатно и споделих, че ще дам на майка й. Жената ми сподели, че ще ми заплати, аз й споделих, че това е нелегално и ще го направя без пари ", изяснява пострадалата.
На регистратурата в центъра момичето схваща, че е нужна спомагателна информация за нуждаещата се жена. " Тогава се обадих на приятеля ми. Когато той попита дамата за спомагателната информация, тя сподели, че към този момент се е оправила, че ще си има проблеми и си е платила на ромите ", споделя тя.
Подала е тъжба до управлението на Националния център, полицията и здравното министерство. " Единствено шефът на Националния център ми отговори, че доста пъти са се сблъсквали с това. Няма какво да създадат, органите от второ РПУ са взели ограничения, само че те са били краткотрайни ", сподели още тя.
 
Екип на малкия екран ревизира сигнала и влиза в схемите на " кръвната мафия " - още с приближаването на Националния кръвен център получава оферта за даряване на кръв.
" Казваме, че ни е нужен 1 литър кръв за наша близка, на която следва интервенция в столична болница. И пазарлъкът стартира. В диалога се включва и мъж, явно тартора на групата от по този начин наречената " кръвна мафия ", показва репортеът. " След като се споразумяваме за цената, въпросният мъж записва имената на мнимата ни близка. Даваме и телефонен номер, на който чакаме позвъняване, че дарението е направено. В края на диалога получаваме още уточнения от мъж, който се показва като Сашо. "
Когато се връща с камера тарторът отхвърля да приказва.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР