На фона на растящия брой случаи на COVID-19 поради силно

...
На фона на растящия брой случаи на COVID-19 поради силно
Коментари Харесай

Служителите на Apple могат и да не се върнат в офисите

На фона на растящия брой случаи на COVID-19 заради мощно заразния Делта вид, софтуерният колос Apple е решил да се откаже от проектите за връщане на неговите чиновници в офисите на компанията, заяви БНР.

Тези чиновници могат и да не се върнат в офисите на Apple най-малко до октомври, оповестява организация Блумбърг, цитирайки неназовани източници от компанията, съгласно които се чака производителят на смарт телефоните iPhone да даде едномесечно предупреждение, преди да уведоми своите чиновници по кое време би трябвало да се върнат на работа. На този стадий няма мнения от Apple на информацията на Блумбърг.

В началото на юни основният изпълнителен шеф Тим Кук сподели на чиновниците да се приготвят да се върнат на работа в офиса най-малко три дни седмично от началото на септември, като сподели, че видеоконференциите не могат да заменят толкоз нужните взаимоотношения лице в лице. Според тези проекти чиновниците на Apple трябваше да се върнат на работа в понеделник, вторник и четвъртък, с опция за работа от у дома в сряда и петък.

Има терзания, че Apple може да се окаже върхът на айсберга, когато става въпрос за компании, принудени да премислят връщането в офиса. "Много други биха могли да я последват, защото разпространяването на Covid разновидностите продължава да работи като спирачка за връщане към нормалността ", уточни във вторник екип от стратези на Дойче банк (Deutsche Bank), отпред с Джим Рийд.
Милиони служащи от софтуерния бранш постепенно се връщат към офисите, откакто имунизираните доближават милиони, а обособените американски щати анулират противоепидемичните ограничавания. Големи банки като JP Morgan и Goldman Sachs GS интензивно упорстват техните чиновниците да се върнат на работа в офисите.

Тези проекти за връщане към естественото обаче могат да се окажат изправени пред затруднения предвид на възраждането на случаите на COVID-19 в последно време поради мощно заразния вид Делта, който визира мощно най-вече неимунизираните, само че и някои, които са изцяло ваксини. Това провокира същинско комплициране, като да вземем за пример в Съединени американски щати, където някои щати облекчават противоепидемичните ограничения, до момента в който други от тях се връщат към рестриктивните мерки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР