На фона на растящия брой жертви и пострадали от земетресението

...
На фона на растящия брой жертви и пострадали от земетресението
Коментари Харесай

България предлага помощ на Турция заради земетресението

На фона на растящия брой жертви и потърпевши от земетресението нощес в Източна Турция тази заран Министерството на външните работи удостовери, че измежду тях няма български жители.

Трус с магнитуд 6.8 удари нощес източния район на страната като към този момент се оповестява за най-малко 21 починали, ранените са над 770 души. Хиляди са развалени здания.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се свърза със своя турски сътрудник Мевлют Чавушоглу, с цел да изрази съболезнования към околните на починалите при опустошителното земетресение и да изрази вяра за бързо възобновяване на ранените. Тя предложи и българската страна да помогне при потребност. Министър Чавушоглу благодари за солидарността на българското държавно управление и българския народ, заяви прессцентърът на външното министерство.

Съболезнователна депеша до президента Реджеп Ердоган изпрати министър председателят Бойко Борисов. В нея той показва вяра, че навременните и професионални дейности на избавителните екипи и медицинските служби ще оказват помощ за спасяването на хора от засегнатите здания, заяви държавната пресслужба. При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР