На фона на протест във фоайето на Народното събрание депутатите

...
На фона на протест във фоайето на Народното събрание депутатите
Коментари Харесай

На фона на протест депутатите решиха: С машини и бюлетини гласуваме на идните избори

На фона на митинг във фоайето на Народното събрание депутатите взеха решение дефинитивно - идните избори ще са и с машини, и с бюлетини. Заседанието на депутатите завърши след многочасови диспути по противоречивата тематика с измененията в Изборния кодекс. Разискванията ще продължат и този четвъртък.
Дебатите започнаха, след обезпечен кворум, макар нежеланието на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се записват. Няколко пъти по време на дебатите се чуха възгласи от опозицията измененията да се отдръпват поради недостатъци и настояха, че машинното гласоподаване е изпитано средство за почтени избори.

В отбрана на измененията излезе ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и съобщи, че разновидността и с хартиените бюлетини дава избор на гласоподавателите.

От ръководещото болшинство заговориха и за заплахата от ковид при напълно машинно гласоподаване.

Междувременно обаче още от ранните часове на днешния ден стартира следващият митинг. Граждани се барикадираха във фоайето на Народното събрание и отхвърлят да го изоставен, до момента в който Борисов не подаде своята оставка. Пристигна и жандармерия пред постройката на някогашния Партиен дом. В момента на площада започнаха да се събират и десетки жители в поддръжка.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР