На фона на протест на близки и приятели на убития

...
На фона на протест на близки и приятели на убития
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста тъщата на Пейо Пеев

На фона на митинг на близки и другари на убития Пейо Пеев, Софийският апелативен съд отхвърли молбата на една от обвинените за гибелта му - някогашната дипломатка Красимира Трифонова, да излезе от ареста, съобщи БНР.

Тримата апелативни съдии напълно се съгласиха с определението на Софийския градски съд от предходната седмица, че са събрани задоволително доказателства, че в съучастничество с щерка си - Габриела Савова, Трифонова е умъртвила Пеев. Тялото на мъжа, който е брачен партньор на Савова, беше открито в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза откри, че той е бил удушен от двете дами.

За следващ път Красимира Трифонова отхвърли да е отговорна. Оплака се от преднамерено отношение на проверяващите и съобщи, че против нея и околните ѝ работи " незаконна организация за покушения ".

Защитникът ѝ Димитър Вълков, оспори част от събраните доказателства:

" Тя е почтена, не е направила това закононарушение и ние ще използваме всички способи и начини да се осъществя правото ѝ на отбрана ".

Близки и другари на убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата преди началото на съвещанието. Те стачкуват от близо месец поради решението на различен състав на Апелативния съд да пусне от ареста другата обвинена.

Габриела Савова е под домакински арест и към този момент е подхванала дейности да ѝ бъдат върнати двете ѝ невръстни деца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР