На фона на продължаващата война в Украйна Кремъл започна активно

...
На фона на продължаващата война в Украйна Кремъл започна активно
Коментари Харесай

„Meduza“: Кремъл все повече използва съветски символи, за да разкаже на руснаците за войната

На фона на продължаващата война в Украйна Кремъл стартира интензивно да употребява руските знаци, написа „ Meduza.io “. И по този начин, на парада на успеха на 9 май военната техника ще премине през Червения площад под червени флагове (вместо флагове на военни формирования). А в съветските градове се появяват монументи, плакати и графити, отдадени на „ бабата със руското знаме “ – украинска пенсионерка от Донбас, която излезе да посрещне съветските бойци, само че те се оказаха украински, откакто те взели руското знаме и го хвърлили на земята, тя отказала да одобри храна от тях.

На 4 май същият монумент (направен от пластмаса) беше открит в Мариупол от ръководителя на политическия блок на президентската администрация на Руската федерация Сергей Кириенко и секретаря на Генералния съвет на „ Единна Русия “ Андрей Турчак.

„ Военнослужещите от ДНР и ЛНР, военнослужещите на Русия приключват битката, която нашите татковци, дядовци и прадядовци са водили против нацизма. Неслучайно Знамето на успеха се трансформира в същия знак на тези територии като знамето на Русия, знамето на ДНР и ЛНР. Знамето на успеха се трансформира в знак на битката против нацизма и фашизма. За Русия това е задачата на страната – да обезпечи свят, свободен от нацизъм. Сега е прибавен още един знак – баба Аня, баба Анна. Тя се трансформира в жив знак на приемствеността на поколенията, приемствеността на битката против нацизма и фашизма. Тя стана баба за целия Донбас, за цяла Русия “, сподели Кириенко.

В украинските градове, окупирани от съветските войски, руските флагове се появяват неведнъж. Например същият Андрей Турчак (заедно с ръководителя на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин) закачи Знамето на успеха на администрацията на запорожкото село Розовка. Освен това в окупираните градове се възвръщат монументи на Владимир Ленин (Владимир Путин наричаше Ленин „ основателя “ на Украйна).

Източници на „ Медуза “, близки до президентската администрация, акцентират, че неслучайно Русия се базира на руските знаци. Един от събеседниците изясни, че това е разумно продължение на реториката на управляващите за битката с „ нацистите “ в Украйна.

„ Терминът „ нацизъм “ автоматизирано извлича целия асоциативен масив. Включително дизайн и знаци: „ Да повторим подвига на дядовците “. Това е ролева игра на „ нашите “ и „ германците “, изяснява той.

Приблизително по същата логичност се реставрират монументи на Ленин, само че с „ спомагателен алегоричен товар “.

Друг събеседник акцентира: „ Няма други [символи] “. Според него руските знаци са „ единствената сплотяваща конструкция “ за руснаците над 45-50 години, които образуват „ ядрото на поддръжката “ както за властта, по този начин и за войната. „ Не че това ядро ​​на поддръжка се разпада, само че няма какво повече да го сплоти “, декларира той.

Според събеседниците на „ Meduza “, една версия на сюжета за парада на успеха в Москва включва телеконференция с Мариупол, по време на която управляващите на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР ще могат още веднъж да издигнат въпроса за присъединението на републиките към Русия. Според тях е допустимо в границите на същата телеконференция да бъде разисквано и анексирането на Херсонска област, окупирана от съветските войски.

По-рано „ Meduza “ писа, че Кремъл разисква опцията за осъществяване на референдуми за присъединението на тези територии към Русия в средата на май. По-късно „ The Washington Post “ заяви същото, базирайки се на източници от американското разузнаване.

В същото време един от източниците на „ Meduza “, близки до управлението на „ Единна Русия “, сподели, че референдумите може да бъдат отсрочени за есента и ще се проведат в деня за единно гласоподаване в Русия – 11 септември.

Според събеседниците на медията в същия период може да се организира и референдум за анексирането на Южна Осетия (преди това беше оповестено от сегашните управляващи на отчасти приетата република; вторият тур на президентските избори е плануван за 8 май в Осетия). Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков и пресслужбата на „ Единна Русия “ не дадоха отговор на въпросите на „ Meduza “ досега на издание на текста.

Всички тези дейности на съветските управляващи, съгласно източници на медията, се вписват идеално в цялостната тактика, стартирана на 24 февруари. Един от събеседниците го разказва сбито: „ Това е отпратка към Съюз на съветските социалистически републики, неговото завръщане “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР