На фона на призиви за диалогичност, още при прочитането на

...
На фона на призиви за диалогичност, още при прочитането на
Коментари Харесай

ДПС ще работят за това да има правителство, Карадайъ намекна, че подкрепя промяна

На фона на апели за диалогичност, още при прочитането на декларациите на " Демократична България " и на Движение за права и свободи започнаха престрелките сред двете парламентарни групи.

Лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към Христо Иванов, който бе на трибуната на 46-ото Народно събрание преди този момент: " Г-н Иванов, в случай че имате комплекси от предишното си, не ги адресирайте върху други. Назидателният звук не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е взел участие. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш инструкции от непознати посолства, олигарси, медиен монополист, като Прокопиев с корупционните им планове. Партията на олигархията и на медийните монополисти не трябва да има подобен поучителен звук, а апелът е за разговор и конструктивизъм ".

Това е във връзка думите на Христо Иванов: " Корупцията в България ерозира българския суверенитет в сериозна степен. България сега се намира под 3 мониторинга в региона на правораздаването. Когато виждаме ръководители на две български партии (ГЕРБ и Движение за права и свободи - б.р.) в избирателен интервал да се срещат с Ердоган (президентът на Турция - б.р.), това също е израз на разлюляване на суверенитета ".

А по-късно конкретизиране в декларацията от името на парламентарната група на Движение за права и свободи въпреки всичко се съдържаха и апели за разговор за желаната от народа смяна.

" Народът желае смяна и тя минава през разговор и нужните взаимни отстъпки в името на заслужен живот за всеки български жител. Днес е незабравим ден в българската история. Конституира се 46-ото Народно заседание след късия живот на 45-ия парламент и създадени втори избори в границите на три-четири месеца в една календарна година. Докато някои размишляват, допускат, разясняват или намерено настояват кой от бъдещите от бъдещите кабинети има връзка с Движение за права и свободи, какъв брой и по какъв начин спечелилата и някоя друга партия има връзки с Движение за права и свободи, ние работим за това да има държавно управление и България да стартира да излиза от рецесията ", съобщи Карадайъ.

 Виж още

По думите му от Движение за права и свободи работят за това по какъв начин да стане по този начин, че животът на всички български жители да се усъвършенства и всеки да живее почтено, да работи и да бъде задоволен тук в България. " Ние от Движение за права и свободи не се занимаваме с догатки. Не търсим и не сътворяваме интриги. Не чакаме и не желаеме власт поради самата власт. Знаем, че положението на нещата зависят от радикални промени, че страната се нуждае от ясна политическа и управническа стратегия. Ние би трябвало незабавно да се оправим с доста задания, с цел да бъдем - в случай че не в крайник, то най-малко на крачка от европейските страни членки на Европейски Съюз ", сподели още водачът на Движението за права и свободи

Според него резултатите от вота са посочили волята на народа. " Народът желае смяна и тази смяна минава през разговор и нужните взаимни отстъпки в името на огромната цел - заслужен живот за всеки български жител. Тази смяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и държание, плюс експертен потенциал. Ако сменяем едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от тв приемника чакаме какви достижения има от ръководещите, няма смисъл да си губим времето ", добави още той.

" Всички, които поемат ръководството, би трябвало да знаят - няма време. Трябва час по-скоро да се показват целите. Успехът изисква жертви и всички ние би трябвало да сме подготвени за това. Моментът е исторически, задачата е историческа - няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния потенциал и визия да промениш света, без значение дали си малцинство или не. Искрено пожелаваме триумф на ръководещите, само че и ги предизвестяваме - България не може да си разреши ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност ", приключи Карадайъ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР