На фона на природните бедствия по света тази година нуждата

...
На фона на природните бедствия по света тази година нуждата
Коментари Харесай

Финансовото подпомагане в борбата с климата – сред темите на COP27

На фона на естествените бедствия по света тази година потребността от понижаване на въглеродните излъчвания става все по-голяма.

Новият шеф по климатичните въпроси на Организация на обединените нации е измежду хората, които наблюдават уговорките на страните, свързани с изменението на климата. Той е и измежду присъстващите на климатичната конференция на Организация на обединените нации в Египет. Според него всеки подобен конгрес е значим за намаляването на въглеродните излъчвания.
Само вижте последното лято. Екстремните горещини, пожарите, наводненията, сушите. Независимо дали в Европа, без значение дали в Северна Америка, или Китай, последствията от изменението на климата и неговите въздействия са осезаеми.
Саймън Стил, шеф по климатичните въпроси на Организация на обединените нации

През 2022-ра Европа записва най-топлото лято от 500 години насам, а поредност от урагани и тайфуни удариха Куба, Пуерто Рико, Съединените щати и Филипините. Пакистан на собствен ред претърпя огромна суша и наводняване, което заля една трета от територията на страната.

Финансовото подпомагане на страните и резултатите от климатичните промени са измежду тематиките на конференцията за климата на Организация на обединените нации, която стартира в неделя и продължава до 18 ноември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР