На фона на предизвикателствата от кризата, свързана с COVID-19, европейската

...
На фона на предизвикателствата от кризата, свързана с COVID-19, европейската
Коментари Харесай

Печалбата на Уникредит достигна половин милиард евро

На фона на провокациите от рецесията, обвързвана с COVID-19, европейската банкова група УниКредит регистрира съществена чиста облага от половин милиард евро за второто тримесечие на годината.

"Благодарение на сполучливото осъществяване на проекта Transform 2019 имаме мощни ликвидни и финансови позиции. Те ни дават опция да продължим да поддържаме клиентите и общностите в Европа в провокациите на рецесията. УниКредит е ангажирана да е част от решението и през второто тримесечие на годината работихме дружно с държавните управления във всички страни, в които присъстваме, тъй че отпуснахме държавно обезпечени заеми и дадохме опция за отлагане на заеми с общ размер над 41 милиарда евро ", съобщи Жан Пиер Мустие, основен изпълнителен шеф на УниКредит. Той акцентира, че институцията, която управлява, удостоверява задачата си за края на годината за цена на риска (cost of risk) 100-120 базисни пункта като следва закостенял метод за провизиите за необслужваните заеми за идващите тримесечия, а също и задачата си за реализиране на съществена чиста облага от 3-3.5 милиарда евро за 2021 година.

От групата означават, че за второто тримесечие на годината УниКредит е подкрепила своите клиенти, давайки им опция да отсрочат вноските си по заеми с общ размер от 35 милиарда евро и предоставяйки държавно обезпечени заеми за близо 7 милиарда евро.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР