На фона на пореден ден с ръст на заразените и

...
На фона на пореден ден с ръст на заразените и
Коментари Харесай

Властите подсилват болниците със студенти, обмислят нови мерки в заведенията

На фона на следващ ден с растеж на инфектираните и умрелите от ковид здравният министър Костадин Ангелов разгласи в четвъртък, че страната ни навлиза в сериозна фаза на епидемията, в която се изпитва дефицит на медицински личен състав. Затова здравните управляващи ще се опитат да подсилият лечебните заведения с лекари-специалисти от извънболничната помощ и студенти по медицина от VI курс. Освен това по-късно следобяд министърът има среща със притежатели на заведения, на която ще се разискват спомагателни противоепидемични ограничения. Ангелов обаче не пожела да каже с какви оферти ще седнат здравните управляващи на масата на договарянията, с цел да не предопределят резултата от тях.

" Навлизаме в сериозна фаза на епидемията. Най-големият проблем, пред който сме изправени сега, е обвързван с медиците, които са на първа линия. Всички за изморени, огромна част от тях са инфектирани, заболели, някои са и в реанимациите. Имаме потребност от помощ ", разгласи Ангелов на постоянния брифинг на оперативния щаб.

Студенти и експерти от поликлиниките в помощ на лечебните заведения

Той разгласи, че здравните управляващи виждат решението в дейното присъединяване на лекарите от доболничната помощ и студентите по медицина.

Ангелов ще упорства в областите, където има дефицит на медици, локалните управляващи и шефове на лечебни заведения да намерят решение като назначат лекари от извънболничната помощ в лечебните заведения и за това да получават " почтено заплащане ". " Ще проведем видеоконферентна връзка с ректорите на медицинските университети, с цел да обсъдим опцията студентите, които са VI курс " Медицина " и карат държавните си стажове да оказват помощ на лекарите в лечебните заведения и това да се смята за техен стаж и да се признава ", добави Ангелов. По същия метод ще се водят диалозите и с колежите, подготвящи медицински сестри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР