На фона на политически хаос дни преди датата за брекзит

...
На фона на политически хаос дни преди датата за брекзит
Коментари Харесай

Кралицата: Приоритет е Великобритания да излезе от ЕС на 31 октомври

На фона на политически безпорядък дни преди датата за брекзит – 31 октомври, английската кралица Елизабет Втора откри новата сесия на английския парламент.

В миг на политически парадокс, разграничена нация и неразбираемо бъдеще, кралицата се трансформира в представител на Борис Джонсън, като изчете законодателните цели на държавното управление: „ Приоритетът на моето държавно управление постоянно е бил да обезпечи излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври. Моето държавно управление ще работи за ново партньорство с Европейския съюз, учредено на свободната търговия и приятелското съдействие. Правителство остава ангажирано да подсигурява, че европейските жители, които са построили живота си и са съдействали толкоз доста за Обединеното кралство, имат право да останат”.
Споразумение за брекзит може да има още тази седмица съгласно Ирландия През уикенда са извършени интензивни полемики сред британците и Европейски Съюз
Приоритетите на държавното управление би трябвало да бъдат утвърдени от депутатите. Преди този избор, обаче, единствено след два дни в Брюксел ще стане ясно дали въобще ще има ново съглашение по развода. „ Разговорите остават градивни, само че има още доста работа ", оповестиха от „ Даунинг стрийт” 10.

До събота английските депутати би трябвало да са одобрили договорка за брекзит или по закон министър председателят да изиска отлагането му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР