На фона на подскачащите ежедневно цени в най-обикновените хранителни магазини,

...
На фона на подскачащите ежедневно цени в най-обикновените хранителни магазини,
Коментари Харесай

Летище София: Ще хапнете ли сандвич за 8 лева с малка фанта за 6,50?

На фона на подскачащите всекидневно цени в най-обикновените хранителни магазини, цените на летище „ София ” към този момент не наподобяват чак толкоз стряскащи. И въпреки всичко пасажерите избират преди полет да пийнат купена авансово от хипермаркет напитка, в сравнение с да употребяват услугите на кафенетата на столичния аеропорт.

Оказва се, че цените на чаша кафе – еспресо „ Лаваца ” почти се изравниха с тези в първокласно заведение. Най-евтината ободрителна напитка коства 4,50 лева Капучиното обаче си остава разкош – чашката коства 6,90, по тази причина го избират най-вече чужденци.



Най-стряскаща е цената на най-популярните безалкохолни напитки  - те са 3 пъти по-скъпи от тези в магазините. Малката фанта от 250 мл. се предлага за 6,50 лева, 5,60 коства колата без захар, а елементарната е по-„ евтина ” - 5 лв.. 

Шокиращи са цифрите и на енергийните питиета – дребен „ Редбул ” в кенче върви по 9,60 лева, а „ Монстър ” – над 7 лв., в случай, че по магазините и клек-будките в центъра на София се продава за малко над 2 лв..

Мини бутилка „ Швепс ” въпреки всичко си е напряко без пари - коства 3,90 лева

Малък е шансът и да похапнеш на естествени цени в барчетата на партера на летището – много непретенциозно изглеждащ сандвич с луканков колбас можете да консумирате против 8,20 лева, такава е цената и на тоста с шунка и кашкавал. Сандвичът с пушено пиле коства 7,80 лева Филийките с моцарела пък вървят за кръгло 8.   



Въпросните числа дават явен отговор за какво барчетата на летището стоят празни и рядко някой подведен и прегладнял пасажер се отбива да си вземе нещо за ядене и пийване на крайник. Продавачките пък очевидно скучаят поради неналичието на клиенти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР