На фона на пандемията от COVID-19, общият брой на смъртните

...
На фона на пандемията от COVID-19, общият брой на смъртните
Коментари Харесай

Смъртността в Санкт Петербург е скочила с една трета по време на пандемията

На фона на пандемията от COVID-19, общият брой на смъртните случаи в Санкт Петербург през месец май е повишен с близо една трета спрямо предходната година, оповестява "Ройтерс " с позоваване на публични данни на локалните управляващи.

През май 2019 година в съветския град са умряли 4875 души, а през май 2020 година - 6427, което е с 1552 души повече - или с 31.8%, демонстрира статистиката.

Много страни се пробват да се ориентират по общата статистика за умрелите, която дава по-пълна картина на смъртността, породена от ковид, се споделя в обявата на "Ройтерс ".

Тези данни разрешават да се очертае общият брой на жертвите на пандемията, в това число тези, които не са регистрирани като умряли от COVID-19, както и смъртните случаи, породени от пренатовареност на лечебните заведения.

Руските управляващи реагираха остро на изявленията на западните медии за смъртността в Русия, защото те разкриват доста по-висока смъртност от COVID-19 спрямо тази, която Москва публично признава. В самата Русия също се чуват голям брой обвинявания, че управляващите не споделят истината за епидемиологичната обстановка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР