На фона на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийско се

...
На фона на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийско се
Коментари Харесай

Сиромашкото и бедно мюфтийство... с 4700 имота под наем

На фона на опрощаването на задълженията на Главното мюфтийско се оказа, че то има цели 4700 парцела, които дава чартърен. Според Николай Панков, специалист по етнически въпроси и някогашен основен секретар на мюфтийството, то напълно не е толкоз сиромахомилско, както се показва.
" 8,2 млн. лева беше посочена като отговорности на всички вероизповедания, а се оказва, че това е единствено за мюсюлманското вероизповедание ", акцентира Николай Панков.

" В закона за опрощаването влизат налози, акцизи, мита, осигуровки, влизат даже наложените финансови корекции по европейските стратегии, държавните и общински такси и още ред неща, в това число и присъдените правосъдни разходи, които в тази ситуация с мюсюлманското вероизповедание са прекомерно доста – към 3 млн. дължи, тъй като води 28 изгубени каузи по отношение на страната и общините във връзка на възобновяване на благосъстоятелност ", изясни специалистът.

Според него, в случай че е по този начин, може да приказваме за доста по-голяма интрига и скрит план против българския народ. Той уточни, че за налози за имущество мюфтийството дължи на община София към 600 хиляди лева единствено за 2009 година, а на Пловдив – 300 хиляди лева

" Имаме сериозна декларация и с показване на тези 140 дефинитивни каузи. Ще попитаме – по какъв начин тъкмо ще се съблюдава законът и какъв е мониторингът на Европейска комисия по този въпрос, по какъв начин се нарушава върховенството на закона. Влезлите в действие правосъдни каузи се извършват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да споделят, че това е проблем на националната сигурност ", настоя той.

Според него останалите вероизповедания нямат отговорности, по този начин се се слага мюсюлманското изповедание в привилегирована обстановка. " Това съставлява неприемлива държавна помощ. Още през днешния ден ще сезираме Европейска комисия за тази нерегламентирана помощ. Това е казус ", закани се Панков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР