На фона на ожесточените сражения в източната част на страната,

...
На фона на ожесточените сражения в източната част на страната,
Коментари Харесай

Не стихват тежките сражения в района на Бахмут

На фона на яростните сражения в източната част на страната, съветската паравоенна група " Вагнер " още веднъж си приписа победа. Ръководителят на групата Евгений Пригожин пусна аудиосъбщение, в което твърди, че неговите сили към този момент управляват предградието на Бахмут - Клещеевка. Само преди седмица същото беше оповестено и за намиращия се наоколо Соледар.

И Бахмут, и Соледар остават под украински надзор и там се водят тежки сражения, твърди Киев.

В непосредствена непосредственост до региона на сраженията в Бахмут през днешния ден беше белгийският публицист и боен сътрудник Бруно Бекман, който предава за Българска национална телевизия от началото на войната. По негова информация украинската войска управлява входовете на град Бахмут.

В аудиопослание ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин призна какъв брой е ефикасна украинската войска.

" Въоръжените сили на Украйна работят добре координирано. Има доста какво да научим от тях ", съобщи Евгений Пригожин - началник на ЧВК " Вагнер ".

Контролираната от Кремъл организация Новости популяризира видеозапис с бойците от паравоенната група " Вагнер " от фронтовата линия.

По-рано ръководителят им Евгений Пригожин заяви, че е завладяно село Клещеевка, което е на 9 километра от Бахмут. Белгийският публицист Бруно Бекман, който предава за Българска национална телевизия от фронта прекара през днешния ден съвсем няколко часа покрай Бахмут.

" Тук сме на към 4 км от Бахмут и на 7 км от Соледар, и както чувате, на всеки 30 секунди има детонации. На този стадий е доста мъчно да се каже дали става дума за ответен огън. Но бяхме предизвестени от бойците да не оставаме тук дълго време и по този начин и ще създадем. Битката за Бахмут и Соледар, която е най-жестока в спора досега, към момента продължава ", съобщи Бруно Бекман.

Вече няколко месеца съветските сили се пробват да завладяват Бахмут, който би обезпечил пряк достъп до други огромни градове в Източна Украйна - Краматорск и Славянск. Доброволчески групи всеки ден обезпечават храна и вода за останалите едвам 8 хиляди от близо 80 хиляди поданици преди войната. Всеки от тях има своя причина да остане в пъкъла на боевете.

" На 8 април падналата ракета на жп гарата в Краматорск умъртви сина ми. Беше на 16. След това нямам предпочитание да вървя, където и да е ", съобщи Наталия Евтушенко.

Останалите - също като Наталия - отхвърлят да бъдат евакуирани.

" 198 фамилии с деца към момента живеят в Бахмут. Наша отговорност е да ги евакуираме, знаем къде живеят и всеки ден се опитваме да ги убедим да изоставен ", съобщи Ханна Петриенко - Полухина - секретар на Общинския съвет в Бахмут.

Малкото останали заобикалят да стоят вкъщи, събират се в филантропичния център, с цел да се сгреят, да хапнат и да са дружно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР