На фона на очакваното падане на температурите държавата отново издевателства

...
На фона на очакваното падане на температурите държавата отново издевателства
Коментари Харесай

Кабинетът прати украинки с деца във фургоните в Елхово

На фона на предстоящото рухване на температурите страната още веднъж издевателства над бягащите от войната у нас. Ден откакто вътрешният министър Иван Демерджиев увери, че има 34 000 места в държавни бази за украинци, 35 новопристигнали бежанци - майки с 10 деца и едно бебе, както и четирима възрастни мъже, са изпратени във фургоните на краткотрайния център в Елхово. Този център е предопределен за краткотрайно задържане на незаконни мигранти, хванати по границите ни. Въпреки това България го употребява за настаняване - колкото и да е краткотрайно, на хора, които са в страната ни напълно легално.

Сред групата в Елхово има заболели хора, по тази причина регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков сподели, че ще бъде обезпечено здравно обслужване. Изхранването е поето от обществения патронаж на община Елхово. Условията в центъра дават отговор за краткотрайно престояване. Фургоните са оборудвани с кревати, имат отопление, санитарни пространства с вода и канализация, твърди Чалъков. В този център хората ще обитават за малко, до момента в който се обезпечат места за тях в държавни бази. Тези хора са пристигнали у нас в последните дни. Не е ясно какво пречи да се направи организация по този начин, че хората да не бъдат в допълнение уплашени от непрестанно преместване из страната.

Междувременно други репортажи демонстрират плачевни условия и в държавните бази. " Спим облечени ", описа украинка, настанена в база в Приморско. Стопанинът на рецепцията сподели, че имали заричане да получат климатици. В някои стаи се виждат такива, само че хората настояват, че са толкоз остарели, че не работят. В репортажа се видяха и счупени прозорци.

Уж всичко беше квалифицирано:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР