На фона на очакваните промени в Закона за пушене на

...
На фона на очакваните промени в Закона за пушене на
Коментари Харесай

Новите тютюневи продукти също съдържат никотин, вредят и трябва да бъдат регулирани като цигарите

На фона на предстоящите промени в Закона за пушене на закрито в Столичната библиотека бяха показани вредите от нови артикули, навлизащи на българския пазар, промотирани от тютюневата промишленост.
Според Патриша Ламбърт - шеф на Международния юридически консорциум, има разлика сред продуктите, само че вредата остава, тъй като и когато се ползва технология на загряване, също се употребява тютюн и надлежно никотин.

Тютюневата индустрия твърди, че новите артикули вредят по-малко на тялото ни, само че не и че са безвредни. Научни проучвания са потвърдили, че никотинът в тютюневите произведения оказва въздействие на човешкото тяло, тъй че всички артикули, които съдържат никотин би трябвало да бъдат контролирани. Димът от нагряващите цигари съдържа същите химикали, които се съдържат  и в дима на елементарните цигари.

Новите артикули се показват по метод, прелъстителен и за младежите, в това число и за тези, които не пушат.

Всяко държавно управление подписало Конвенцията за надзор върху тютюна, би трябвало да одобри законодателство, което ще понижи или ще предотврати напълно използването на тютюн. Фактът, че тези артикули имат по-малко никотин в тях и може би са по-малко нездравословни за пушачите, не значи, че държавното управление може да предизвиква тяхното потребление.

Ако съдържат тютюн и никотин, и новите артикули би трябвало да бъдат контролирани по същия метод, като досегашните тютюневи произведения – със същия налог, същите рекламни ограничавания, същите предизвестия върху опаковките.

Патриша Ламбърт беше един от участниците в конференцията " Продукти за нагряване на тютюн: Регулации и тактики на промишлеността ".

Чуйте п одробности по тематиката в р азгов ора на Божидар Янев с Патриша Ламбърт .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР