На фона на обвиненията, че е замесена в така наречения

...
На фона на обвиненията, че е замесена в така наречения
Коментари Харесай

Разследват Ева Кайли и за измама

На фона на обвиняванията, че е забъркана в по този начин наречения скандал с подкупи " Катаргейт ", гръцкият евродепутат Ева Каили също е разследвана за корист със средства на Европейския парламент , на който беше заместник-председател заяви " Политико ".

Позовавайки се на писмо от Европейската прокуратура (EPPO), адресирано до ръководителя на Европарламента Роберта Мецола, което е забелязано от " Политико ", отчетът показва, че следствието против Кайли е концентрирано върху заплащания, свързани с четирима от нейните помощници.

Разследването е за интервала от 2014 до 2020 година и за суми в размер на към 100 000 евро. Целта е да се откри дали Кайли е излъгала за работните задължения и придвижвания на своите помощници и е вземала средства от заплатите и командировъчните им за работни пътувания, които в никакъв случай не са се състояли.

Припомняме, че на 12 април. Освен на Кайли - Марк Тарабела от Белгия и Андреа Коцолино от Италия .

Белгийската разследваща работа , с цел да разкрие абсурда с подкупите, който в този момент раздруса Европейския парламент, заяви белгийското министерство на правораздаването, представено от " Ройтерс ".

Прокуратурата подозира, че гръцкият евродепутат Ева Кайли и трима други европейски чиновници в опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, което се трансформира в един от най-големите кавги, разразявали се в миналото в 27-членния блок.

Припомняме, че на 2 януари т.г. по събаряне на имунитета на двама евродепутати по отношение на корупционния скандал, придобил известност като " Катаргейт " .

Той 2022 година, когато бе обявено за четирима арестувани при следствие по съмнения за корупция в Европейския парламент на депутати и чиновници, свързани с катарски ползи, а съгласно известия в медиите - и с Мароко.
 Орбан упорства корупционното тресавище в Екологичен потенциал да бъде пресушено
Орбан упорства корупционното тресавище в Екологичен потенциал да бъде пресушено

Доверието в институцията било нулево, нужни са реформи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР