На фона на нов взрив на епидемията британското правителство задейства

...
На фона на нов взрив на епидемията британското правителство задейства
Коментари Харесай

Британското правителство пуска със закъснение приложение за проследяване на заразените с коронавирус

На фона на нов гърмеж на епидемията английското държавно управление задейства през днешния ден в Англия и Уелс приложението си за следене на случаите на новия ковид - четири месеца по-късно от в началото плануваното, съобщи Франс прес.

"С повишение на нивото на заразяване би трябвало да използваме всички налични средства да предотвратим предаването " на вируса, съобщи здравният министър Мат Ханкок и прикани британците да смъкват всеобщо това "просто приложение с обезпечена сигурност, с цел да предпазят себе си и околните си ".

След като се опита да сътвори лично приложение на национално ниво, поверявайки създаването му на Националната здравна работа, в средата на юни Обединеното кралство се отхвърли от централизирания вид, сметнат за безполезен, в интерес на децентрализиран модел, желан от Google и Епъл.

Новата версия, основана на технологията Блутут, ще предизвестява потребителите, в случай че са прекарали 15 или повече минути на разстояние под 2 метра от различен консуматор, дал позитивен тест за ковид. Благодарение на четеца на QR кодове приложението дава опция също на клиентите да дават по-лесно координатите си на пъбове и заведения за хранене, каквото е законовото условие.

Приложението е на няколко езика и може да се употребява от консуматори на възраст над 16 години. Днес то влиза в действие единствено в Англия и Уелс, защото Северна Ирландия и Шотландия към този момент ползват лична система, която действа надлежно от края на юли и началото на септември.

Вчера английските здравни управляващи оповестиха за 6178 нови инфектирани за денонощие - рекорден брой, какъвто не е имало от 1 май насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР