На фона на нарастващото безпокойство, че Русия може да нахлуе

...
На фона на нарастващото безпокойство, че Русия може да нахлуе
Коментари Харесай

Тайван създаде екип за реагиране при кризи в Украйна

На фона на възходящото безпокойствие, че Русия може да нахлуе в Украйна, от президентския офис в Тайван оповестиха през вчерашния ден основаването на екип за реагиране, който да подсигурява сигурността и стабилността на тайванските жители в страната.

Инициираният от държавното управление „ Екип за реагиране при рецесии в Украйна “ има задачата да следи от близко развиването на рецесията в Източна Европа и обстановката в Тайванския пролив, като непрестанно прави оценка въздействието им върху цените на суровините, акциите и валутните пазари и други въпроси, свързани с финансовата непоклатимост.

Твърди се, че работейки под егидата на Съвета за национална сигурност, екипът си сътрудничи с други страни, с цел да избегне опциите за неточности. За да противодейства на натиска, оказван от Пекин, екипът също се чака да предприеме дейности против разпространяването на дезинформация, съгласно която Тайван ще бъде нападнат сега на реализиране на инвазия от страна на Русия в Украйна.

В изказването си от президентския офис приканиха тайванските жители, които се намират в Украйна, да изоставен допустимо най-скоро, като Тайван ще даде нужната помощ, с цел да подсигурява тяхната сигурност. Островната страна приканва за кротичък разговор сред заинтригуваните страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР