На фона на нарастващата критика към отговора на Amazon срещу

...
На фона на нарастващата критика към отговора на Amazon срещу
Коментари Харесай

Amazon: Приемаме коронавируса сериозно. Работници: Съобщенията не са верни

На фона на възходящата рецензия към отговора на Amazon против пандемията на ковид, компанията твърди, че бързо уголемява ограниченията. Проверяването на температурата на служащите към този момент е зачестено.

Преди две седмици колосът в електронната търговия разгласи, че незабавно търси нови 100 000 чиновници в своите дистрибуционни центрове, с цел да отговори на растежа на онлайн поръчките. Сега компанията споделя, че проектът е съвсем приключен.

Съобщенията илюстрират натиска над Amazon от вълната от закъснения в доставките и разпродадени продукти. Най-сериозният проблем пред компанията сега обаче идва от недоволствата на чиновници по отношение на сигурността на работното място по време на пандемията.

Компанията твърди, че поддържа служащите си, само че някои чиновници и претенденти за работа описват пред CNN Business, че известията на компанията не постоянно съответстват с това, което се случва в складовете. Повечето чиновници са мощно загрижени за здравето на сътрудниците си, а новите наемания в този момент значат нови образования и спомагателни подценявания на рекомендациите за обществена дистанцираност.

Известно е, че до момента има много доказани случаи на ковид в уреди на Amazon през последните седмици, което ускорява апелите за затваряне на голям брой центрове за надълбоко разчистване.

Служители на най-малко три обекта проведоха придвижвания през тази седмица в символ на митинг против решението на компанията да поддържа центровете отворени за бизнес. Работници в LGB3 оборудването на Amazon в Ийствейл, Калифорния, сътвориха петиция за затваряне на постройката, заявявайки, че тяхната работа прави невероятно спазването на напътствията за обществено разграничаване.

Една от измененията, които Amazon загатна в своя блог пост в четвъртък, е ежедневната инспекция на температурата на чиновниците в Съединени американски щати и Европа от неделя. Повече от 100 000 чиновници дневно минават инспекции на температурата.

Преди това компанията заяви, че прави пилотни инспекции на температурата " в определени обекти в Ню Йорк и Сиатъл ", в това число и нейното оборудване JFK8 в Стейтън Айлънд.

Какво споделят чиновниците?

Двама служащи от оборудването JFK8 декларират, че известието на работодателя им е малко пресилено.

Служителите на JFK8 са били известени в неделя посредством известие, че от този ден компанията ще " стартира да организира ежедневна инспекция на температурата за всички, които влизат в постройката за първи път през този ден при започване на тяхната промяна ". Думите са представени от екранна фотография, доказана от създателите на CNN.

Двамата чиновници уведомяват, че лица не са проверявали температурите на хора на влизане в избран интервали. Един от чиновниците описа, че е имало хора със признаци по време на промяна тази седмица. Същите са били инструктирани да се да се приберат у дома. На излизане от оборудването защитата е измерила температурата им и е открила температура, надвишаваща 37-38 градуса.

На въпроса за какво температурата на някои служащи не е била проверявана на входа, представител на Amazon не даде пояснение.

В известие в четвъртък до чиновниците в JFK8 компанията написа ново известие - че ежедневните инспекции на температурата към момента не са почнали.

" В идващите няколко дни ще стартираме да организираме ежедневна инспекция на температурата. Ще бъдете известени, когато това стартира на вашето работно място. "

Междувременно Amazon отхвърли да даде обновен брой на доказаните случаи на ковид в оборудването си в Стейтън Айлънд, където служащите настояват, че са диагностицирани до 10 техни сътрудници, само че са разкрити единствено три случая.

Към предходната седмица най-малко 10 уреди на колоса бяха наранени от вируса. Засега са ясни оборудванията на компанията в: Куинс и Стейтън Айлънд, Ню Йорк; в Джолиет, Илинойс; в долината Морено, Калифорния; в Джаксънвил, Флорида; в Шепърдсвил, Кентъки; в Браунстаун, Мичиган; в град Оклахома, щата Оклахома; в Кати, Тексас; както и в Уолингфорд, Кънектикът. /money.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР