На фона на нарастването на интереса на потребителите към електрическите

...
На фона на нарастването на интереса на потребителите към електрическите
Коментари Харесай

Азия печели войната за батериите на електрическите автомобили

На фона на повишаването на интереса на потребителите към електрическите транспортни средства, световният пазар на акумулатори за електрически автомобили е повишен до 27 милиарда $ през 2021 година, като упованията са той да продължи да се уголемява с бързо движение, написа ZeroHadge.

В момента десетте компании с най-голям пазарен дял във връзка с потенциала за произвеждане на акумулатори, регистриран през 2021 година, се намират в Азия – главно в Китай, Южна Корея и Япония. Според данни на SNE Research петте най-големи производителя CATL (Китай), LG (Южна Корея), Panasonic (Япония), BYD (Китай) и Samsung (Южна Корея) държат над 80% от международното произвеждане на акумулатори за автомобилния бранш.

Китайската компания Contemporary Amperex Technology (CATL) е водач в класацията с дял от 32,5%, които се дължи най-много на мощното търсене на локалния пазар. Следват LG с 21,5%, Panasonic с 14,7%, BYD с 6,9%, Samsung с 5,4% и SK с 5,1%.

Европа и Съединени американски щати са изостанали доста в този стратегичен промишлен бранш, като сега в тези райони се обмислят разнообразни стратегии за поощряване на развиването на тази технология.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР