На фона на напрежението в Близкия изток министърът на отбраната

...
На фона на напрежението в Близкия изток министърът на отбраната
Коментари Харесай

Пентагонът е пропуснал да информира Байдън, че Остин е приет в интензивно отделение

На фона на напрежението в Близкия изток министърът на защитата Лойд Остин е бил приет в болница, като съгласно двама висши чиновници на администрацията е прекарал четири дни в интензивното поделение. Пентагонът не е уведомил висшите чиновници в Съвета за национална сигурност към Белия дом за хоспитализацията на Остин до четвъртък - три дни след идването му в медицинския център " Уолтър Рийд ", удостоверява американски чиновник, заяви.

This morning, we`re learning Lloyd Austin was hospitalized at Walter Reed Medical Center on Monday night after suffering complications from an elective procedure. Top national security officials, including the president, didn`t know about it for three days.
— TODAY (@TODAYshow)

Остин е бил признат в болничното заведение в понеделник вечерта поради " затруднения след неотдавнашна планова здравна процедура ", съобщи прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър в изказване в петък вечерта.

В събота Остин разгласява изказване, в което поема отговорност за това, че не е съобщил за положението си по-рано.

" Много се веселя, че се оправям и чакам с неспокойствие скоро да се върна в Пентагона. Разбирам също по този начин загрижеността на медиите по отношение на прозрачността и признавам, че можех да си свърша по-добре работата, като подсигурявам, че обществеността ще бъде уместно осведомена. Поемам ангажимент да се постарая да се оправя по-добре ", съобщи Остин.

" Но е значимо да кажа следното: това беше моя здравна процедура и аз поемам цялостна отговорност за решенията си по отношение на оповестението. "

Президентът Джо Байдън е разговарял с Остин в събота вечерта, съгласно почитан чиновник на администрацията, който показва, че това е бил първият телефонен диалог сред президента и Остин след хоспитализирането му.

Остин не е бил в положение да извършва отговорностите си от Нова година насам, заяви в петък почитан чиновник на защитата. Не е ясно по кое време ще бъде изписан, показва източникът. Подробности за това какво е предизвикало болестта му не бяха предоставени.

Райдър е декларирал пред NBC News, че Остин " е възобновил цялостните си отговорности " в петък вечерта. В събота той е останал в болница.

Заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс, която е била в отпуск, е поела отговорностите му, декларира високопоставеният чиновник на защитата.

Според служителя на защитата Хикс е била в авансово плануван отпуск, когато Остин е бил приет в болница тази седмица. Тя е била на отмора в Пуерто Рико, показва служителят.

През цялото време тя " е поддържала цялостна връзка с личния състав на Министерството на защитата ", декларира служителят. " Тя е следила ежедневните интервенции на Министерството на защитата и е правила някои рутинни действия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР