На фона на напрежението между Русия и НАТО шест големи

...
На фона на напрежението между Русия и НАТО шест големи
Коментари Харесай

Шест руски десантни кораба преминават Босфора на път за Черно море

На фона на напрежението сред Русия и НАТО шест огромни десантни кораба на Балтийския и Северния флот са на път да преминат от Средиземно в Черно море, където ще вземат участие в учения. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.

Първите три десантни кораба минават сега през Босфора и Дарданелите, останалите ще го създадат през идващото денонощие. Корабите отплаваха от съветската военноморска база Тартус в Сирия, където участваха в учения. Вчера от пресслужбата на Северния флот оповестиха, че през Гибралтарския пролив в Средиземно море са навлезли три бойни кораба отпред с ракетния крайцер “Маршал Устинов”. Ракетният крайцер “Варяг” оглави група кораби на Тихоокеанския флот, които минаха при започване на февруари в Средиземно море през Суецкия канал.

На 20 януари министерството на защитата разгласи, че стартира поредност от маневри на военноморския флот с присъединяване на 140 плавателни съда и 10 000 военнослужещи. Маневрите са планувани в акваториите на Средиземно, Северно и Охотско море, в Атлантическия и Тихия океан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР