На фона на мрачните новини за плавно увеличаващия се брой

...
На фона на мрачните новини за плавно увеличаващия се брой
Коментари Харесай

Политически приапизъм и други дисфункции...

На фона на мрачните вести за гладко увеличаващия се брой на инфектираните с COVID-19 у нас, откъм Острова долетя окуражителна новина. Тя ще зарадва тези представители на мощния пол, които са позагубили мощ и убеденост в изискванията на пандемията и мъчно подвигат самолета. Разбира се, с уточнението, че най-вероятно потърпевшите от сходен резултат у нас са единици, защото българинът се сблъсква с всевъзможни публични, стопански, политически и обществени дисфункции и си живее с тях, само че по народопсихологически аргументи не припознава еректилната като "такава ".



Приносител на богатствата новина (все пак), обвързвана с ковид, е британският вестник " Daily Mail ". Герой на обявата е 62-годишен французин от Париж, който получил 4-часов припадък на приапизъм, вследствие на корона болестта. Изненадващият резултат се получил, защото вирусът запушил кръвоносните съдове на франсето, кръвта останала "арестувана " където би трябвало, а мъжът замязял на сатир. Медицинското пояснение е, че близо една трета от инфектираните получават тромбоза.

Неудобството въпреки всичко било отстранено благодарение на препарати, които възстановили естественото кръвообращение. Историята с 62-годишния французин приключила с хепиенд - не останала и диря от ерекция, дори и коронавирусът бил преборен, твърди британският вестник.

Всъщност, казусът е много подозрителен - английско жълто издание тиражира историята на елементарен гражданин на Париж?! Както и да го огледа човек, наподобява на подправена вест. Която обаче е използвана с благородна цел - да приповдигне духа и да върне усмивките в тез мрачни времена на пандемия и обществена изолираност.

Но... да се върнем към дисфункциите, с които се сблъсква българинът и с които по този начин привикна, че към този момент не му вършат усещане. Такава е отслабващата сетивност към подправените вести, поднасяни му мазно-мазно от най-различни и разнокалибрени политически субекти. Масова процедура е те да стартират пред обществеността посредством благочестиви привидно планове, зад които обаче се крият не напълно благочестиви намерения.

Във Вътрешна македонска революционна организация да вземем за пример са доста загрижени за подправените вести в интернет и затова водят законодателна война против разпространяването им.

За задачата стартират съответните проектозакони - единият, който бе отритнат, бе за смяна на медийния закон, а вторият, който е импортиран за разискване е за изменение на регламента за персоналните данни.

Мотивът за импортираните планове е един - битка с подправените вести. Зад благородното сякаш желание на войводите обаче се крие очевидната упоритост за въвеждане на надзор върху интернет. И по-специално - върху сериозните изявления в мрежата. Нещо, към което ръководещите драпат с нокти и зъби.

Тази концепция, която не е непозната на нито една власт, прикриваща с изпитание антидемократичната си същина, предизвиква сходни резултати, разказани във въпросната обява на "Daily Mail ". Политически приапизъм - една непрекъсната ерекция, ориентирана против каквато и да е демонстрация на гражданско схващане.

Само си представете обстановката с оня сякаш укрепващ градеж на Алепу, само че в подтекста на към този момент признат от народните представители Закон за битка с подправените вести?!

Или провокиралата голям скандал фотография на багера край "Бъбрека " на Седемте рилски езера, която извади премиера Бойко Борисов и екоминистъра Емил Димитров от комфорта им, та даже се скараха на държавното съвещание.

А може да е надалеч по-лесно - багерът на Рилските езера да е чиста проба фейкнюз, с която безстрашно ще се бори основният прокурор Иван Гешев, който и без друго в последно време се обявява като зелен демократ. И няма да са нужни мента, глог и валериан, предписвани с богатства усмивка от премиера Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР