На фона на кризата, причинена от пандемията с COVID-19, мафията

...
На фона на кризата, причинена от пандемията с COVID-19, мафията
Коментари Харесай

На фона на пандемията в Италия: Мафията раздава храни на бедните

На фона на рецесията, породена от пандемията с COVID-19, мафията печели благосклонностите те локалното население в Италия, доставяйки на фамилии, останали без пари, артикули от първа нужда, предизвестяват управляващите на Апенините, представени от английското издание „ Гардиън “.
Над 100 лекари са умряли от ковид в Италия Карантината ще бъде продължена
„ За повече от месец към този момент са затворени кафенетата, заведенията за хранене и кръчмите са затворени, а милиони хора, работят в сивата стопанска система, което значи, че не могат да получат никакъв приход през този интервал, а нямат и визия по кое време ще могат да се върнат на работа. Ако страната не помогне скоро на тези хора, мафията ще им предложи своите услуги, установявайки надзор върху техния живот “, изяснява прокурорът Никола Гратери, който е прочут следовател в делата против проведената престъпност.
Снимка: БГНЕС / EPA
Извънредното състояние и ограниченията за самоизолация засягат към 3,3 милиона души в Италия, които работят на черно. Според проучване на Асоциацията на занаятчиите и дребния бизнес повече от 1 милион от тях се намират в южните региони на страната, където проведените незаконни структури имат мощни позиции.
Бос на мафията: Срещах се с Берлускони, до момента в който се е укривах от правораздаването Предполагаемите връзки на Берлускони със сицилианската Коза ностра отдавна са обект на спекулации
В актуалната спешна обстановка не липсват сигнали за притежатели на дребни магазини, които са притискани да дават гратис храни, а полицията патрулира към супермаркетите в избрани квартали, с цел да предотврати обири.

Общественото неодобрение се ускорява от ден на ден и това се вижда в появилите се в публичното пространство видеа с хора, протестиращи против държавните ограничения в Сицилия или участващи в брожения пред банки в Бари.

Първите сигнали за възходящо обществено неодобрение накараха вътрешният министър на Италия Лучиана Ламоргезе да предизвести, че мафията може да се възползва от обстановката, с цел да набере нови фрагменти в незаконните си мрежи.

През последните дни полицията в Неапол е засилила своето наличие в най-бедните квартали на града, където мъже, свързани с Камората, провеждат доставки на храни. Магистратите към този момент са почнали следствие против група от хора, които са разпитвани за раздаването на артикули на локални поданици.
Разпитана е българката, арестувана при акция против мафията в Италия Живка е работила в заведението на един от босовете, задържани в четвъртък
В Палермо, съгласно обява във вестник „ Ла Република “, се допуска, че братът на боса от Коза ностра Николо Кузимано е доставял храни в бедните северни квартали на града. Когато новината се популяризира, обвиненият причинител се пази във „ Facebook “, потвърждавайки, че той прави „ благотворителна работа “ и насочва обвинявания и закани към журналиста, разгласил публикацията.

„ Мафиите не са просто престъпни организации “, припомня професорът по криминология в Оксфорд Федерико Варезе и добавя, че „ те са организации, които желаят да ръководят територии и пазари. Коментаторите постоянно се концентрират на финансовите аспекти на мафиите, само че не помнят, че тяхната сили идва от съществуването на локални бази, от които да оперират “.
Снимка: БГНЕС / EPA
Разпространяването на храни измежду популацията е тактичност остаряла, колкото самата мафия. Чрез нея незаконните босове се показват като благодетели на хората и брокери на въздействие и власт измежду локалните общности, в началото без да желаят нищо в подмяна.

„ Мафиотските босове ръководят своите градове като феодални имения “, споделя прокурорът Николо Гратери и отбелязва, че „ босовете доста добре знаят, че с цел да ръководят, би трябвало да се грижат за хората в тяхната територия. И те го вършат, употребявайки обстановката в тяхна изгода. В очите на хората необут, който чука на врата ти с храна е воин, а след това той може да разчита на тяхната поддръжка да вземем за пример при избора на някой политик, който ще подкрепи неговата активност “.

„ Подаянията на мафията не са подарък. Мафията не прави нищо от положително сърце “, припомня Варезе.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 676 1 31 71 Света 1 872 027 19 770 116 017 434 313 Заразени* Нови Починали България 676 1 31 Света 1 872 027 19 770 116 017
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР