На фона на критиките за лиса на студенти и незапълнени

...
На фона на критиките за лиса на студенти и незапълнени
Коментари Харесай

Стартира проектът Гейт

На фона на рецензиите за лиса на студенти и незапълнени места идват и положителни вести за висшето обучение у нас. Ректорът на СУ проф. Атанас Герджиков описа в студиото на Георги Любенов за един план на стойност 30 милиона лв., който ще сътвори център в Софийския университет.

Класирани са единствено 14 плана от повече от 200 кандидатствали. Проектът " Гейт " на СУ е един от тях. В него става въпрос за огромни данни и изкуствен интелект.

Проектът се извършва от Катедра „ Софтуерни технологии ” на Факултета по математика и информатика с присъединяване на Физическия факултет и Центъра за трансфер на технологии на Софийския университет в партньорство с един от най-престижните университети в Европа - Технически университет „ Чалмърс ” и основаната към него фондация „ Индустриални Технологии Чалмърс ”, Швеция.

През идващите десетилетия нашите фантазии за умни градове и страни ще се осъществен. Идеята на " Гейт " е да помогне на общината и дървата с това развиване, само че и да помогне на българската промишленост. Проектът цели в границите на една година да създаде бизнес-план, който да приготви основаването на Център за върхови достижения в региона на огромните данни (Big data).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР