На фона на изострените отношения между Брюксел и Москва, Русия

...
На фона на изострените отношения между Брюксел и Москва, Русия
Коментари Харесай

Русия смъмри Гърция

На фона на изострените връзки сред Брюксел и Москва, Русия „ смъмри “ Гърция поради заявената от страна на южната ни съседка поддръжка за мирния развой в Украйна, коментираа атинският всекидневник Kathimerini. От редакцията не пропущат да отбележат, че самата Москва също публично поддържа процеса на разрешаване на спора в Украйна, написа организация " Фокус ".

В петък се организира среща сред заместник-министъра на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис и украинския дипломат в Атина Сергей Шутенко. В рамките ѝ Варвициотис изрази гръцката поддръжка за Минския развой, а в отговор от съветското посолство в Атина разгласиха пост в обществената мрежа „ Туитър “ със следния текст: „ Очевидно е, че наложителната „ евросолидарност “ накърнява действителните ползи на Гърция “.

Туитът, написан на гръцки език, стана причина за разпространението на известие на гръцкото външно министерство за срещата в петък: „ Гърция поддържа Минския развой за решение на въпроса с Украйна - това означи заместник-министърът на външните работи Милтиадис Варвициотис по време на срещата си (в петък) с украинския дипломат Сергей Шутенко, като добави, че интернационалните проблеми би трябвало да бъдат решени посредством разговор и в сходство с разпоредбите на интернационално право “.

„ След като уточни дългогодишните връзки на другарство сред гръцкия и украинския народ, Варвициотис акцентира пред украинския дипломат, че усилването на връзките на Европейския съюз със страните от Източното партньорство е бил предмет на полемика в подтекста на срещи на Европейския съвет. Накрая той уточни, че страната ни е платила забележителна икономическа цена във връзка с гръцкия експорт вследствие на европейските наказания против Русия “. Като се има поради, че изказването за поддръжка на Минския развой е или е трябвало да бъде много неоднозначно, не е ясно дали Русия, която заявява поддръжка за него най-малко публично, има намерение да се откаже от него или туитът на посолството е бил не толкоз тънък намек за Гърция да се занимава с вътрешните си работи, разяснява изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР