На фона на големите горски пожари, премиерът на Австралия Скот

...
На фона на големите горски пожари, премиерът на Австралия Скот
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия отрича пожарите в страната да са следствие и от климатичните промени

На фона на огромните горски пожари, министър председателят на Австралия Скот Морисън сподели, че страната може да усили излъчванията на въглероден диоксид, които изпуска в атмосферата, без това да се отрази на естественото злополучие, написа английският вестник The Guardian.
Морисън сподели, че няма директна връзка сред изпускането на парникови газове и извънредно огромните пожари на континента, прецизира БГНЕС.
Премиерът беше заставен да разяснява пожарите и климатичните промени под напън от коалиция на някогашните шефове на пожарни служби, които упрекват кабинета, че не е обърнал задоволително внимание на казуса. Той сподели, че е " обърнал внимание " на мнението на пожарникарите, че управляващите не са били готови за мащаба на естественото злополучие, само че отказал да се срещне с ръководителя на сдружението, тъй като към този момент бил получил съвет от сегашни пожарникари.
" Австралия изпуска 1,3% от парниковите газове в атмосферата. Теориите, че нашите дейности се отразяват на съответни пожари, дали на наша територия или другаде по света, не пасват със заслужаващите доверие научни доказателства ", сподели Морисън по малкия екран.
Връзката сред изпусканите в атмосферата парникови газове и множеството пожари е комплицирана, само че съгласно влиятелни научни институти такава връзка има. По-топлото време покачва броя на дните всяка година, в които има високи или рискови опасности от пожари.
Реакцията на Австралия на измененията в климата е определяна от специалисти като една от най-лошите в света. Откакто държавното управление на премиера Абът отстрани санкциите за изпускане на въглероден диоксид в атмосферата през 2014 година, количествата, отделяни от Австралия, се усилват непрекъснато.
По-рано Скот Морисън заплаши, че кабинета планува специфични ограничения против митинги на екоактивисти и последвалите вторични протести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР