На фона на епичните протести изненадана от вълната на обществен

...
На фона на епичните протести изненадана от вълната на обществен
Коментари Харесай

Когато всички дружно мълчаха, Нинова водеше битките за разобличаване на ГЕРБ

На фона на епичните митинги сюрпризирана от вълната на публичен яд, неодобрение, отвращение и митинг се оказа и вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. Хората, събрани в нея по този начин и не съумяха да се ориентират в ситуацията или да преценяват правилно нещата.
Така от тези среди в пика на публично отвращение се чу, че Българска социалистическа партия би трябвало да оглави митингите (Красимир Янков), че Българска социалистическа партия не може да стачкува с хората, които преди време са я свалили от власт (Димитър Дъбов), че левицата наложително би трябвало да дискутира какво се случва (Сергей Станишев) и, че Българска социалистическа партия не може да бъде присъдружна на " Да, България " (Валери Жаблянов).
Общото сред всички изказвания е, че те са артикул на лабораторно размишление.
Хората на открито стачкуват, а Българска социалистическа партия би трябвало да се затвори и 12 часа да дискутира очевидното сходно на ентите във " Властелина на пръстена " ли, които половин ден обсъждаха преди да стигнат до извода, че хобитите не са орки.
Общественият яд обаче съумя да погребе и техните вътрешнопартийни интриги. Тъкмо бяха намислили да свикат пленум, с цел да сменят Централната комисия по избора на водач и митингите ги свариха изцяло неподготвени. Такава колекция се организира, само че без кворум и единственият артикул от нея беше един апел към хората да вземат участие в митингите.
Иронично е, само че огромна част от подписалите апела никой в никакъв случай не ги е видял на митингите и това придава на декларацията един изключително халюцинационен звук.
Всъщност в тази обстановка Корнелия Нинова реализира две неща. Първо - стана ясно, че нейният курс на остра опозиционност изцяло се оправда. В ужасяващия завършек на ръководството на ГЕРБ се вижда, че то ще повлече към дъното всички, които като зомбита се качиха на този транспортен съд.
И освен това - през цялото време тя ясно разчете гражданският темперамент на митингите и не се опита да ги партизира по никакъв метод. Големият въпрос за властта и за политическото систематизиране на функциите може да бъде подложен едвам откакто ГЕРБ паднат от власт. Преди това всевъзможни случайни включвания или есета на тематика кой печели от обстановката са не просто нездравословни, ами напряко брутално работят в интерес на ГЕРБ. И най-тъжното е, че в цялата обстановка видях вътрешни опозиционери с разкривени от гняв и завист лица, които не можеха да преживеят обстоятелството, че Нинова се е оказала права за обстановката в страната.
Всъщност митингите безусловно предопределиха и ориста на лидерската борба в Българска социалистическа партия. И поради това въпросът, който доста постоянно се задава " но подготвена ли е Българска социалистическа партия за властта? " ми се коства непотребен. Българска социалистическа партия е сложена в обстановка в която би трябвало бързо да взема решение въпроса за личното си обединяване, само че едно е да го взема решение в страна в която властта е монолитна, а напълно друго, когато хунтата се тресе като желе.
Всяка партия в такава обстановка демонстрира най-висшите си инстинкти. А, каквото и да приказват, дежурните по обич шамани, социолози и всичколози, през последните четири години само Българска социалистическа партия беше на опозиционния терен.
Когато всички други мълчаха, Българска социалистическа партия се бореше до последно да разобличава тази власт.
Много преди днешните бомби точно поради Българска социалистическа партия станаха ясни феодалните схеми в Хасково и механизмите на паралелната страна, чието име е ГЕРБ.
Така че - дано да дойдат изборите. Българска социалистическа партия има какво да каже на хората.
Този път с горделивост.
Автор: Александър Симов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР