На фона на енергийната криза ЕС се държи изключително нелогично,

...
На фона на енергийната криза ЕС се държи изключително нелогично,
Коментари Харесай

Британско издание: Русия не е длъжна да прави благотворителност заради проблемите на ЕС с газа

На фона на енергийната рецесия Европейски Съюз се държи извънредно нелогично, като трансферира цялата отговорност за създалата се обстановка върху Русия. Това написа английското онлайн издание Spiked.

Европа по някаква незнайна причина е вярвала, че Русия е длъжна да й помогне - да вземем за пример като понижи цените на газа. А някои страни, в това число Съединени американски щати и Англия, се пробват да примирят несъвместими неща: от една страна вършат всичко допустимо, с цел да предотвратят стартирането на „ Северен поток 2 “ и в това време желаят да се доставя повече газ, като по едно и също време с това упрекват Москва, че се пробва да се възползва от обстановката. Това е глупава игра, която би трябвало да спре, моли изданието.
 Катастрофа: Над 90% от фирмите в Украйна застрашени от закриване поради неналичието на газ Катастрофа: Над 90% от фирмите в Украйна застрашени от закриване поради неналичието на газ
Повече от 90% от всички промишлени предприятия в разнообразни промишлености ще станат нерентабилни заради високите цени на природния газ. Това...

Както отбелязва създателят на публикацията, превръщането на Русия в изкупителна жертва за Запада е по-лесно, в сравнение с той да признае личните си неточности в енергийния бранш: по-специално провалената концепция. 

" Както постоянно се случва, Западът побърза да упрекна Москва за проблемите, които той ненапълно самичък си сътвори. На Запад съществува мнението, че Русия е длъжна морално да подкрепя западните страни било като им доставя повече газ, било като понижи неговата цена, а най-добре и едното, и другото ", написа изданието. Според материала, кой знае за какво сходна " щедрост " се чака единствено от Москва, макар че и други страни, измежду които Саудитска Арабия или страните от Персийския залив, също се занимават с доставки на енергоресурси.

Според Spiked реакцията на Кремъл на тези офанзиви е като Владимир Путин просто е показал, че доставките на газ могат да бъдат увеличени, в случай че Европа изиска това.

Изданието предлага да се последва съвета на непрекъснатия представител на Русия в Европейски Съюз Владимир Чижов, който прикани страните членки на блока да третират Москва не като съперник, а като сътрудник. „ И тогава може да се случи знамение: може би те ще открият, че цените са почнали да падат “, се обобщава в публикацията.
 Заради скъпия газ: Нови банкрути на английски енергийни компании Заради скъпия газ: Нови банкрути на английски енергийни компании
Още две английски компании оповестиха банкрут поради растежа на цените на природния газ. Става въпрос за Pure Planet и Colorado Energy. От нач...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР