На фона на Джаксън Хоул, Уайоминг, финансовите пазари са в

...
На фона на Джаксън Хоул, Уайоминг, финансовите пазари са в
Коментари Харесай

Какво да очакваме от предстоящата реч на Джером Пауъл?

На фона на Джаксън Хоул, Уайоминг, финансовите пазари са в навечерието на годишния симпозиум на Федералния запас. Основният фокус остава ориентиран към траекторията на инфлацията и нейното комплицирано взаимоотношение с лихвените проценти. 

Твърди се, че методът на Пауъл е минал от безапелационна увереност към по-нюансирана позиция. Демонстрираният през предходната година хладнокръвен ангажимент за реализиране на задачата за инфлация от 2% е претърпял промяна. Сега Пауъл излиза на сцената с убеждението, че преодоляването на инфлацията не би трябвало безусловно да докара до забележителна загуба на работни места.

Джулиан Бригдън, специалист, обвързван с Macro Intelligence 2, даде проницателна позиция за евентуалната тактика на Федералния запас. Предполага се, че речта на Пауъл няма да вкара напълно нови детайли, а по-скоро ще затвърди внимателната тактика на централната банка.

Очакван метод на Фед в Джаксън Хоул, акцентиращ върху “ ”

Според Джулиан Бригдън от Macro Intelligence 2 е малко евентуално речта на ръководителя на Фед Пауъл в Джаксън Хоул да не разкрие нови измерения в вероятностите за паричната политика на Съединени американски щати. “… ”

Бригдън допусна, че Федералният запас ще се въздържа от намаление на лихвените проценти, с цел да поддържа преобладаващите финансови условия. Деликатното изкуство се състои в това да се поддържа атмосфера на напрежение към евентуалните покачвания на лихвите, като желанията на Фед се съгласуват с визията на пазара за по- “ ” интервал.

Според мнозина решаващият въпрос се върти към това дали спадът на инфлацията оправдава по-предпазлив или по-настъпателен метод към лихвените проценти.

Променената вероятност на Пауъл признава опцията за преодоляване на инфлацията, без това да докара до огромна загуба на работни места. Тази смяна в позицията отразява по-сложното схващане на комплицирания танц сред инфлацията, заетостта и лихвените проценти.

Думите на Пауъл влизат в центъра на вниманието със симпозиума, формирайки упования за бъдещите дейности на Федералния запас. Драмата на фискалната политика продължава своето завладяващо зрелище. Докато финансовите заинтригувани страни с неспокойствие чакат изтънчените прозрения на Пауъл, по-широкият пазар планува тактика, която ловко се ориентира в комплицираните аспекти на инфлацията, като в същото време резервира икономическата жизнеспособност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР