На фона на блокираните цели индустрии и икономики в момента

...
На фона на блокираните цели индустрии и икономики в момента
Коментари Харесай

Заможните хора в света губят милиарди от началото на 2020-а, но не и най-богатият от тях

На фона на блокираните цели промишлености и стопански системи сега поради разпространяването на ковид, редица компании, бизнесмени и вложители броят рекордни загуби. Това важи и за най-заможните хора в света, само че не и за най-богатият от тях.

От началото на годината съвсем всички измежду топ 20 на най-големите милиардери в света регистрират загуби на милиарди долари. Изключение вършат единствено Джеф Безос и Пони Ма.

Основателят на колосът в онлайн промишлеността Amazon съумява да натрупа позитиви от това, че интернет търговията е една от дребното процъфтяващи промишлености сега. Ето за какво и от компанията оповестиха, че възнамеряват да наемат 100 000 нови чиновници, с цел да могат да отговорят на повишеното търсене.
 Amazon наема незабавно 100 000 чиновници
Amazon наема незабавно 100 000 чиновници

Те ще обслужват повишените онлайн поръчки

Като максимален акционер в Amazon чистото положение на Безос от началото на годината се е нараснало с 3,37 милиарда $ до общо 118 милиарда $, демонстрират данните от Bloomberg Billionaires Index към 3 април.

Печеливша от тази обстановка е и някогашната брачна половинка на Джеф Макензи Безос. След развода им през предходната година тя получи дял в Amazon, което я трансформира в четвъртата най-заможна жена в света. От началото на годината нейното положение се е нараснало с 1,04 милиарда $ до 38,1 милиарда $.
 Безос продал акции за $3,4 милиарда преди краха на пазарите
Безос продал акции за $3,4 милиарда преди краха на пазарите

От началото на годината той забогатя с нови $5,5 милиарда

Другият в то 20 на милиардерите в света, чието благосъстояние регистрира растеж от началото на 2020 година, е китайският бизнесмен и началник на интернет платформата Tencent Пони Ма. Според Bloomberg Billionaires Index той е забогатял с 328 милиона $ от януари насам до общо 38,9 милиарда $.

Поглед назад към върха на класацията демонстрира, че " подгласниците " на Джеф Безос - Бил Гейтс и Уорън Бъфет, остават със обилни загуби за първите три месеца на годината. Първият от тях е на минус 15,3 милиарда $ до чисто 97,8 милиарда $, а вторият - на минус 17,9 милиарда $ до 71,3 милиарда $.

Най-големи загуби от началото на годината обаче регистрира водачът по благосъстояние в Европа Бернар Арно. Френският предприемач и притежател на конгломерата LVMH е на минус 35,9 милиарда $ от началото до 2020-а до общо 69,3 милиарда $. Така единствено за няколко месеца той " слезе " от позицията на вторият най-заможен човек в света и към този момент е на четвърто място по богаство.
 Най-заможният европеец забогатя с $11,3 милиарда за ден
Най-заможният европеец забогатя с $11,3 милиарда за ден

След рекорден скок на Dow Jones в Съединени американски щати
 Снимка 474247
Източник:
 Снимка 474248
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР