На финалната права преди изборите в Германия в неделя, лидерите

...
На финалната права преди изборите в Германия в неделя, лидерите
Коментари Харесай

Фаворитът за нов канцлер на Германия обеща увеличаване на военните разходи, цели суверенен ЕС

На финалната права преди изборите в Германия в неделя, водачите на главните партии нощес взеха присъединяване в последния ефирен спор, фокусиран върху разликите във външната политика и политиката на сигурност, осведоми ДПА.

След три предходни дебата, в които участваха единствено тримата топ претенденти за канцлер - от ХДС/ХСС, СДП и Зелените - всички партии, показани понастоящем в Бундестага, взеха присъединяване във финалния спор.

Кандидатът на социалдемократите (СДП) Олаф Шолц даде обещание да усили военните разноски и добави, че най-важната цел на външната политика ще бъде мощна, суверенна Европа.

Темата за Китай също беше разисквана, като водачът на другарски настроените към бизнеса Свободни демократи (FDP) Кристиан Линднер сподели, че " би трябвало да представляваме нашите ползи и полезности еднообразно ", до момента в който председателката на Зелената партия Аналена Бербок прикани за " обща европейска политика по отношение на Китай ".

Социологическо допитване от през вчерашния ден сподели трагичен спад в броя на нерешилите за кого ще гласоподават гласоподаватели, като това оказва напън върху консерваторите на отиващия си канцлер Ангела Меркел, до момента в който се пробват да наваксат преднината на СДП.

В изследване на YouGov 74% от интервюираните са споделили, че са взели дефинитивно решение за кого ще гласоподават, 15% са споделили, че ще създадат финален избор по-късно, 9% не са показали и 1% са споделили, че не знаят.

По-ранни допитвания демонстрираха, че една трета или даже 40% от гласоподавателите не са решили - точка, подчертана тази седмица от претенденти, в това число Аналена Бербок.

Въпреки че нейната партия падна на трета позиция, съгласно социологическите изследвания, Бербок към момента се надява на рекорден резултат за Зелените.

Що се отнася до това гласоподавателите за кои партии ще гласоподават, настройките не са се трансформирали доста през последната седмица.

В скорошно изследване на ZDF Politbarometer консервативният блок на ХДС/ХСС леко понижи разликата с СДП, достигайки 23%, макар че СДП резервира водачеството си, като резервира 25% поддръжка.

Зелените са на трето място с 16,5%, до момента в който FDP получават 11%, крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD) имат поддръжката на 10% от гласоподавателите, а крайнолявата партия Левица доближи 6 на 100 поддръжка.

Въпреки че социологическите допитвания са единствено моментна фотография на настройките все още на изследването и не са прогноза за резултатите от изборите, редът на водещите партии не се е трансформирал от края на август.

Очаква се стеснен резултат, когато германците излязат на изборите в неделя, като консерваторите на Меркел са изложени на риск да бъдат изгонени от властта след близо 16 години.

Ръководителят на СДП Норберт Валтер-Борянс уточни това в четвъртък, когато съобщи, че чака както първата, по този начин и втората партия да проучат съдружните благоприятни условия.

В предишното е имало моменти, когато " СДП не е била най -силната мощ в Народното събрание, а е събирала коалиция, която е имала болшинство ", сподели той.

Правителството при тогавашния канцлер Хелмут Шмит през 1976-80 година е най-цитираният образец: то включваше SPD на Шмит, която беше на второ място на изборите, и Свободните демократи.

Що се отнася до тристранните обединения, германците би трябвало да погледнат по-назад във времето на следвоенния политически колос Конрад Аденауер. От 1949 година той управлява три следващи обединения от консервативния блок ХДС/ХСС, FDP и Deutsche Partei (Германската партия).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР