На финала сме на изграждането на обединена интегрирана система за

...
На финала сме на изграждането на обединена интегрирана система за
Коментари Харесай

3500 камери следят за сигурността на Европредседателството

На финала сме на построяването на обединена интегрирана система за видеонаблюдение в София.

Частта, която извършва Столична община, е монтирането на нови 244 камери по трасетата от летището, по " Цариградско шосе ", към НДК, и по бул. " България " до резиденция " Бояна " по отношение на идното Европредседателство.
Ще бъдат инсталирани и нови 48 камери в метрото. Втората част от плана е свързване на всички центрове, които съществуват с центровете на Столична дирекция на вътрешните работи.
Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на представянето на интегрираната система за видеонаблюдение в София.

Тази система за видеонаблюдение остава и след Европредседателството.
Проектът е финансиран от страната с 2 млн. лева, а 1,1 млн.лв са общински средства. За Коледа системата ще е изцяло приключена.

Столичната община досега разполага с над 3000 камери за видеонаблюдение. С новите камери общо към 3500 камери ще се грижат за сигурността на гостите и жителите по време на председателството ни и по-късно.

Вътрешният министър Валентин Радев добави, че към 6 км оптични кабели са прокарани сред НДК и центъра за наблюдаване на Столична община.
" Наблюдението е първата стъпка към предварителната защита ", изрично съобщи Радев и добави, че това е методът, по който се смъква престъпността.

Същото каквото е в Европа като сигурност да се види и усети и тук, желае вътрешният министър.

Радев подсети и че по време на Европредседателството ще бъдат подхванати ограничения, които могат да затруднят напредването на жителите в центъра на столицата, само че за това те ще бъдат авансово уведомявани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР