На финала на своя мандат Цацаров вече се осветява каква

...
На финала на своя мандат Цацаров вече се осветява каква
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: На финала на мандата си Цацаров вече се осветява

На финала на своя мандат Цацаров към този момент се осветява каква му е ролята, съобщи пред БНР Атанас Атанасов – водач на ДСБ и някогашен шеф на Националната работа за сигурност.

„ Колкото по-малко време остава на основния прокурор, той от ден на ден стартира да се изявява като член на държавното управление и да приказва от името на държавното управление. Когато Борисов има някакъв обществен проблем, Цацаров незабавно излиза на амбразурата. След една година ще го забележим къде ще изгрее – дали в полето на ГЕРБ или в полето на Движение за права и свободи “, разяснява Атанасов в изявление за предаването „ Преди всички “.

Бившият шеф на НСС напомни, че казусът „ Гебрев “ е тръгнал от „ неслучайни британски издания “:

„ Тази информация е оперативна информация на британските служби. Такъв вид информация инцидентно не може да попадне в издание, без значение че го поставят в графата „ журналистическо следствие “. Това е следено подадена информация, която би трябвало да излезе в общественото пространство и да създаде избран резултат “.

„ На нашите западни сътрудници от дълго време им е писнало от систематичното безучастие на българските служби и българските институции по съветска линия “, безапелационен бе Атанас Атанасов. Според него това е някакъв вид интервенция за осветление на това редовно безучастие.

Той акцентира, че през 2015 година, когато се е случило отравянето на Емилиян Гебрев, версиите са били свързани с борбата за „ Дунарит “ и износа на оръжия за Украйна. Руска диря въобще не се разясняваше, означи Атанасов. По думите му следствието е обновено поради подадената информация от британските служби. Според него има неглижиране на случая:

„ Когато в България по време на ръководството на Борисов и в „ Борисовата страна “ се заприказва за каквато и да е съветска връзка, всичко се покрива. Българската страна редовно не развива оперативни качества за противопоставяне на интервенциите на съветските специфични служби на наша територия – това е огромният проблем. Проблемът е политически и той е обвързван с недоверието на западните сътрудници към България “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР